Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 24. 10. 2016.

Umire li Crna Trava?

Crna Trava Foto: Radosav Stojanović/wikipedia

Od početka 2016. u Crnoj Travi i svim okolnim selima je rođeno samo 7 beba, u 2013. nije bilo nijedne, a 6. razred u celoj opštini pohađa samo jedno dete! Ukoliko se trend nastavi, u Crnoj Travi, poznatoj po vrsnim građevincima, više neće imati ni ko da popravi već izgrađene kuće.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Limunko

    09:51 // 24. 10. 2016.

    Umro citav jug. Zive samo Beograd i Novi Sad. Zasto ne pogledamo objektivnim ocima grad u kome zivimo? Nis! I u poredjenju sa Kragujevcem, Nis je postao palanka siromasnih.

    • BS

      11:13 // 24. 10. 2016.

      Nije mi jasno koji ovo pametnjaković daje negativan glas, neka se javi i objasni zašto je dao minus

  • Oblak

    10:16 // 24. 10. 2016.

    "Ђекна још није умријела, а незнамо кад ће"
    али ће сигурно умрети врло брзо,јер у овој држави нико не брине о популационој политици,најзначајнијем и највећем проблему овог народа-у питању је биолошки опстанак. ЦрнаТрава као и многе општине у Србији су већ умрле јер у њима не живе они који су репродуктивно способни већ само стари.У овом погледу готово цела Србија је дотакла дно одакле нема повратка

  • sale

    13:53 // 24. 10. 2016.

    Zahvaljujuci vucicu, prirodni prirajstaj u crnoj travi povecan je za 700% u poslednje 3 godine, sto je nezabelezen rast u evropi i svetu...

    I tako..

  • Mile postar

    17:40 // 24. 10. 2016.

    Narode samo ti nastavi da glasas kao i do sad,a ovi neka pobedjuju sa 50% i vise..Glasaj narode da se Beograd razvija!Dok se Beograd na vodi, van vode i na nebu-razvija,dotle ce cela Srbija da siromasi, umire, nestaje! Niko,ali niko i lokalnih vlasti u Srbiji nikada nije rekao Beogradu DOSTA! Beograd je satro Srbiju!A ti narode nastavi da glasas za one koji vladaju iz udobnih beogradskih fotelja!

  • crnotravac

    19:57 // 24. 10. 2016.

    Koji bizaran naslov--pa Crna Trava je odavno mrtvo mesto, treba samo očitati opelo.

    • blackburn

      06:33 // 25. 10. 2016.

      Apsolutno!I ,sete je se samo pred izbore,kad prodavci magle i neispunjenih predizbornih obecanja ko strsljeni navalju na zatucane glasace!Briga mnogo beogradjane i AV za "vrsnu skolu i gradjevince",vazni su glasovi i ono malo preostalih zitelja!

  • potomak crnotravaca

    09:51 // 26. 10. 2016.

    Pa niko ne zeli da se seti Crne Trave i da je razvije malo. Svi mladi pobegose za Nis i Novi Sad. U Crnoj Travi nema ni posla. Da nije pogranicna oblast, davno bi je ugasili.

  • crnotravka

    20:19 // 18. 12. 2016.

    Pitam se za koga su uredjivali trg,trosili silne pare na poplocavanje,neke fensi lampione a na samom ulazu Kurjaci (Vukovi) zavijaju.Samo se clanske karticce menjaju a predsedavajuci se ustolicio.Sada kad nema naroda uradjeno je kakvo takvo asfaltiranje puta za selo Zlatanci gde je na zalost ostalo 10 stanovnika .Zalosno je sto se i to malo novca izdvojenih za nerazvijena podrucija lose usmeravaj

  • Madžara

    10:13 // 1. 1. 2017.

    Najveći problem da ne kažem zlo u crnotravskoj opštini je bila upravo ta građevinsko-trhnička škola, koja je u suštini i iselila njeno stanovništvo. Svršeni srednjoškolci građ. tehničari nemajući posla u samoj opštini ili su se zapošljavali ili su odlazili na fakultete a potom skućivali širom Srbije. Umesto da se osmislilo npr. drvno- prerađevička industrija, (bogat region bukvom) radilo se

  • Madžara

    10:28 // 1. 1. 2017.

    ...nastavak komentara: se suprotno, da li je bila takva politika ili nešto drugo u svakom slučaju povratka nema prema tome:Zbogom Crna Travo, osim naravno preko leta.
    Dobrivoje Zdravković generacija tehničara 72/73 prošlog veka kada smo pohađal gr. teh. školu u dve smene. Mogu još da kažem da su statistički podaci netačni! Trenutno u srnotravskoj opštini nema više 600-700 duša.
    90% starujuod 60

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: