Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 9. 8. 2013.

| Društvo

Uništavanje komaraca u Nišu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg
foto: opusteno.rs

U sredu i četvrtak, 14. i 15. avgusta od 5h do 8h i od 19h do 21h u Nišu će se uništavati odrasli komarci, a građani u tom periodu ne bi trebalo da borave na tretiranim lokacijama.

Prvog dana u prepodnevnom terminu tretiraće se, kako je najavljeno, park u Niškoj Banji, i na Trgu kralja Aleksandra, park pored Nišave preko puta Gradske kuće, uređeni deo keja, Park sveti Save, park Čair i priobalje Gabrovačke reke.

Od 19 do 21 čas istog dana u planu je “prskanje” izletišta pored Nišave kod Vrežinskog bazena, priobalja reke Nišave, drvoreda u Sremskoj ulici, Nikole Kopernika, Vizantijski bulevar, Majakovskog, Pariske komune, Branka Krsmanovića, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

U četvrtak, 15. avgusta od 5 sati ujutru biće, navodi se, tretirana Tvrđava, park kod glavne železničke stanice, naselje Milka Protić i delovi ulica Pantelejska, Knjaževačka i Nikole Pašića, kao i Akademsko naselje Stevan Sinđelić.

Podsetimo, istog dana u Tvrđavi počinje i Nišvil, a u preduzeću koje sprovodi dezinsekciju tvrde da nema opasnosti po zdravlje posetilaca jer je boravak na tretiranim površinama bezbedan odmah nakon završetka "prskanja" i da je taj datum odabran upravo da posetioci festivala ne bi imali problem sa ovim insektima.

Od 19 do 21 čas uveče komarci će, prema najavama, biti uništavani u drvoredima u ulicama Dragiše Cvetkovića, Bulevaru Nemanjića, Bulevaru dr Zorana Đinđića, Stanoja Bunuševca i Stevana Prvovenčanog.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, kako je rečeno, tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu odgovarajući.

Iz preduzeća “Sanit M&M”, koje sprovodi dezinsekciju, podsećaju građane da ne borave na ovim lokacijama i ne izvode kućne ljubimce dok se sprovodi tretman uništavanja komaraca, kako bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice.

Takođe, podsećaju pčelare da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate preduzeću “Sanit M&M” na telefon 018/258-019 i 018/243-876.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Golubovic

    14:20 // 28. 8. 2013.

    Ako ste ubili te komarce canile tolke da li je bezbedno ici na wrezinski bazen i cairski bazen i treba ubit swe jer sam tamo svaki dan,hitno cekam odgowor mi posaljite ....

  • Krsmanka

    12:10 // 11. 8. 2013.

    Zasto se unistavanje komaraca ne vrsi u Spomen-parku Bubanj? Molim redakciju Juznih vesti da se o tome raspita.

  • ja

    20:58 // 9. 8. 2013.

    A niko se ne pita cime se prska pa da sami za sebe zakljucimo da li je bezbedno ili ne...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: