Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 4. 4. 2019.

| Društvo

Uništen mobilijar u centru Babušnice, iz Opštine najavljuju sređivanje

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Vandali i dotrajalost doveli do sadašnjeg stanja
Vandali i dotrajalost doveli do sadašnjeg stanja; foto: Lj. F.

Uništene klupice, polomljene klackalice, tobogani i ljuljaške, slike su dečijeg igrališta u samom centru Babušnice. Dok roditelji kažu da je ovakvo stanje neprihvatljivo i da neko može da se povredi u parku, iz Opštine Babušnica poručuju da će hitno rešiti ovaj problem.

Od kada je sagrađeno dečije igralište u samom centru Babušnice, mobilijar je samo jednom dorađivan, a osim njegove dotrajalosti, dodatni problem stvaraju vandali koji uništavaju drvene sprave namenjene deci i konstantno lome flaše, te deca ne mogu bezbedno ni da trče po zelenim površinama.

Kako kažu roditelji, park trenutno izgleda kao da je “bombardovan” i pogodan je jedino za šetnju, ali ne i za igru dece, jer je nebezbedan i skoro nijedna sprava nije u funkciji. Dečiji mostić neupotrebljiv Dečiji mostić neupotrebljiv; foto: Lj. F.

Mobilijar je u potpunosti uništen, sprave za decu ne mogu da se koriste. Pored toga, park je prepun staklom i đubretom. Ne smemo decu da pustimo da se sama igraju da se ne bi povredila - kažu roditelji.

Nekada je ovo dečije igralište, koje je u Babušnici poznato kao “Drveni park”, bilo prepuno roditelja sa decom, a sada za šetnju koriste novoizgrađeni park u blizini, koji međutim nema mobilijar za decu, već samo klupe za odmor.

Vrlo brzo od kako je napravljen, vandali su sve polomili. Renoviran je u jednom trenutku, ali sada je opet u katastrofalnom stanju. Nema klackalica, tobogana i drugih igračaka za decu, šetamo novim parkom, ali i on se ne čisti redovno - objašnjavaju roditelji.

Igralište je sagrađeno pre više od 10 godina, gradila ga je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Mesna zajednica, Opštine Babušnica i nevladina organizacija Zelena zemlja.


Opština Babušnica: Hitno rešiti taj problem

Glavni problem stanja u kojem se nalazi igralište je taj, objašnjavaju u Opštini, što ono nikom nije dato na gazdovanje, te dok je Mesna zajednica bila zadužena za mobilijar i zelene površine igralište je održavano.

Predsednik Skupštine Opštine Babušnica Dejan Lazarević kaže da je problem nastao kad je Mesna zajednica prestala da se stara o njemu, a niko drugi nije preuzeo odgovornost za park. Nema ograde Nema ograde; foto: Lj. F.

Igralište je sagrađeno pre 12 godina, drvene igračke su dobro i izdržale do sada s obzirom na veliki broj dece koji se tu sakuplja, lokacija je izuzetno frekventna - kaže Lazarević.

On ne poriče stanje u kojem se nalazi park, a najavljuje da će se lično angažovati da se park što pre sredi i da deca dobiju nove sprave i mesto gde sa roditeljima mogu da šetaju i da se igraju. Sve polomljeno Sve polomljeno; foto: Lj. F.

Činjenica je da je igralište strahovito lošem stanju. Opština Babušnica će narednih nekoliko dana, zbog opasnosti po decu, igračke koje su u totalno lošem stanju skloniti. Angažovaćemo radnike JKP Komunalac da evakuišu polomljeni mobilijar - kaže Lazarević.

Kako se park trenutno nalazi na opštinskom zemljištu koje nikome nije dato na upravljanje, Opština će narednih dana na Veću i Skupštini rešiti to pitanje.

Prema rečima Lazarevića, rešavanje ovog problema je urgentno, pa se nada da će se u narednih desetak dana krenuti sa tenderom za nove igračke i da će se park što pre obnoviti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ludi milojko

    14:21 // 12. 4. 2019.

    Lazarevic obecao?
    Nema nista od to. Niko ne radi svoj poso u Babusnici, samo gledaju svoj interes.

  • Катинац

    09:38 // 11. 4. 2019.

    А полицијска станица педесетак метара од паркића за децу! А полицајци- у кафићу, брига их шта је у паркићу, шта се дешава на улици, како дивљају пијанци... Мишеви су у рупама, што је сигурно- сигурно! Плата, и то, добра, у џеп, па накриви капу! Плаћај луда Србијо!!!

  • Marija1-2

    16:08 // 4. 4. 2019.

    ...kazne da se pročuje, pa kad srbina udariš po džepu onda više neće da mu padne na pamet da dirne "mobilijar". A i sve te sprave su drvene, popravka i održavanje ne košta mnogo, i da toliko ne mogu da izdvoje novac za održavanje... babušnička posla. A evo, ako treba pomoć prilikom popravke parka, prva se javljam da pomognem koliko mogu i znam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: