Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 7. 6. 2018.

| Društvo

Univerzitet u Nišu raspisao konkurs za upis studenata na 13 fakulteta

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Univerzitet u Nišu
Šansa za sve da se otisnu u svet studiranja; Foto: Arhiva JV

Budući studenti, oni koji žele da uđu u akademsku zajednicu tako što će steći diplomu nekog od 13 fakulteta Univerziteta u Nišu, mogu da se prijave za polaganje prijemnog ispita od 20. do 23. juna. Univerzitet je rapisao konkurs za upis na sve fakultete.

Kako navode na sajtu Univerziteta, prijemni ispiti će se polagati od 25. do 29. juna, dok upis mora da bude završen do 18. jula. elektronski Elektronski fakultet upisuje ukupno 540 studenata u 2018; foto: wikimedia.org/D.Cvetković

Univerzitet u Nišu objavljuje Zajednički konkurs za upis studenata u prvu godinu studijskih programa osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i osnovnih strukovnih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu za školsku 2018/2019. Godinu - navode na sajtu Univerziteta.

Na Građevinarstvu i Arhitekturi moći će da se upiše po 120 studenata čije će se studije finansirati iz budžeta, i po 60 samofinansirajućih. Na Ekonomskom fakultetu biće 330 mesta na budžetu i 370 samofinansirajućih, dok će Elektronski imati mesta za 480 budžetskih i 60 samofinansirajućih studenata.

Mašinski fakultet ove godine upisuje 270 ljudi na budžetu i 70 samofinansirajućih. Medicinski fakultet će na budžetu upisati 300, a sami će moći da plaćaju školovanje njih 216. Pedagoški u Vranju na budžetu upisuje 110, dok će biti mesta za 150 samofinansirajućih studenata.

Ekonomski Pravni fakultet Budući studenti mogu da se informišu na sajtu Univerziteta; Foto: JV/V. MilićNa Pravnom će o trošku Republike moći da se školuje 280, dok će mogućnost da se školuju o svom trošku imati 320 studenata. Na PMF-u će se o trošku države školovati 330 ljudi. Tehnološki fakultet u Leskovcu imaće mesta za ukupno 120 studenata, koji će se finansirati iz budžeta. Fakultet zaštite na radu moći će da upiše 200 budžetskih i 160 studenata na samofinansiranju.

Fakultet sporta i fizikog vaspitanja imaće prilike da upiše 170 na budžetu i 85 samofinansirajućih. Fakultet umetnosti ove godine ima 38 na budžetu i 28 samofinansirajućih, dok će se na grupama Filozofskog fakulteta moći da se upiše 320 budžetskih i 305 samofinansirajućih studenata.

Gotovo svi fakulteti će, pored broja koji je određen za upis na budžet, imati mesta za još po nekoliko studenata Roma i sa invaliditetom.

Tekst konkursa u kome su precizirane informacije o prijemnim ispitima, studijskim grupama i školarinama, zainteresovani mogu videti na sajtu Univerziteta.

Drugi konkursni rok, kako navode, visokoškolske ustanove oglasiće najkasnije do 31. jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: