Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:37, 25. 2. 2010.

| Društvo

Unuka jedva odbranio od psa

Autor:J.V.Izvor:Južne vesti
arhivska fotografija; foto: javno.com

Nišlija Dragan Stojanović jedva je pre dva dana spasao svog dvoipogodišnjeg unuka Danila od razjarenog pit-bula, a incident se dogodio na Kameničkom putu.

Dragan ima povrede na nosu, desnom obrazu i bolove u kičmi jer ga je pit-bul dva puta obarao na beton.

- To je bilo strašna borba koja je trajala dvadesetak minuta. Izašao sam sa unukom iz automobila i videli smo pit-bula od tridesetak kilograma kako trči prema nama. Mene kao da nije ni video, onako krvoločan išao je direktno na dete. Uzeo sam unuka u jednu ruku i počeo da ga šutiram u vrat, glavu, ali nije odustajao. Onda sam nekako uspeo da ga uhvatim za vrat desnom rukom dok sam levom držao dete. Mali Danilo je sve vreme plakao i potom me je pas prvi put oborio na beton, ali ga nisam ispuštao. Nekako sam se pridigao i agonija je nastavljena. Ponovo me je oborio na beton - priča Stojanović.

On kaže da je psa nekoliko minuta tako držao i molio prolaznike da uzmu dete kako bi ga on dvema rukama savladao, ali niko nije smeo da priđe.

- U tim trenucima čoveku brzo radi mozak. Odlučih da pustim dete i da krvoloka obema rukama zadavim. To sam i učinio. Pokušao sam da mu udaram glavu o beton, a njemu ništa, kao da sam ga pomilovao. Potom je naišao neki momak koji je uzeo dete i stavio ga u kola. Posle 15 minuta borbe, naišao je gazda, inače moj poslovni prijatelj koji je poslao nekog da donese lanac što je trajalo još pet minuta tako da je pit-bul bio savladan. Tom prijatelju sam rekao da neću da ga tužim i prijavljujem, ako mi do sutra donese sliku psa da ga je eutanazirao. Tako je i bilo-objašnjava Stojanović.

U Institutu za zaštitu zdravlja saznajemo da je od početka godine na niškim ulicama zabeleženo 35 ujeda pasa. Od tog broja dvadeset dvoje građana je primilo vakcinu protiv besnila, a 13 građana su ujeli psi koji imaju vlasnike i njihovo stanje prate veterinari.

Od Bratislava Vučkovića, zamenika direktora JKP Medijana saznajemo da na niškim ulicama ima oko 3.000 pasa lutalica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • srdjan nonic

    23:12 // 5. 3. 2010.

    problem su ljudi a ne psi!
    ko je ocuvao opasne pse i to rasne? ljudi! ko pusta zivotinje na ulicu a dok su mali ih cuvaju i interesantni su im, a kada porastu vise nisu?
    zakon, sprovodjenje i postovanje obe strane!
    ...ali srbi imaju uvek samo jednostavna - glupa resenja.
    vise mozga - manje problema!
    samo treba prepisati postojeca resenja iz drugih zemalja....

  • mian arsic

    18:31 // 27. 2. 2010.

    treba se zabraniti cuvanje pitbula...pothitno..

  • Aleksandra-majka deteta

    15:50 // 27. 2. 2010.

    Pored sve ove katastrofe mene samo interesuje kakav smo mi narod? Sav ovaj užas porekoputa ulice gledalo je 7 radnika medijane sa lopatama i grabuljama jer su kosili travu.....i niko od njih a i drugi prolaznika nije hteo da pomogne .....Katastrofa...KAKAV SMO MI TO NAROD?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: