Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 3. 12. 2016.

| Društvo

Upravni odbor Kliničkog centra nije izabrao kandidata za direktora

Autor:J. Adamović P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
klinicki
Možda na kraju Vlada Srbije imenuje v.d. direktora; foto: JV

Iako ceo postupak oko izbora direktora Kliničkog centra Niš treba da bude gotov do 28. decembra, na sednicu Upravnog odbora, kako kaže predsednik Milan Petrović, nisu došli svi članovi i zbog toga nije doneta odluka o tome koji kandidat će biti predložen Vladi Srbije.

Procedura je takva da od tri prijavljena kandidata - Zorana Radovanovića, Zorana Perišića i Milana Jovanovića, Upravni odbor predloži najboljeg Vladi Srbije koja bi trebalo da ga imenuje na mesto direktora. Međutim, kvoruma danas, kako kaže Petrović, nije bilo, jer je nekim članovima istekao mandat, neki su podneli ostavke, zbog čega je sednica morala da bude odložena.

Upravni odbor ima rok 30 dana od dana završetka konkursa da da predlog Vladi za imenovanje novog direktora. Ukoliko to ne uradi iz bilo kojih razloga, nakon isteka mandata direktora koji je trenutno na tom mestu, Vlada Srbije postavlja vršioca dužnosti direktora. Sve dužnosti tada prelaze na Vladu Srbije – objašnjava Petrović.

Dodaje da današnje odlaganje sednice ne znači da je konkurs poništen, već da Upravni odbor nije dao predlog kandidata. Vlada Srbije tada, kaže, postavlja vršioca dužnosti, a nakon nekog vremena objavljuje novi konkurs.

Ako ne uspemo da završimo sve u zakonskom roku, prosledićemo zapisnik da nismo imali kvorum. Tada Vladi Srbije dostavljamo i sav material onih koji su konkurisali – ističe Petrović.

Konkurs za direktora Kliničkog centra raspisan je krajem oktobra, 2 meseca pre isteka mandata aktuelnog direktora Zorana Radovanovića. Upravni odbor bi predlog morao da pošalje što pre, jer prema zakonu i Vlada ima 30 dana za razmatranje predloženog kandidata. To se po svemu sudeći neće desiti, pa je krajnji rok i za Upravni odbor i za Vladu 28. decembar, kada Radovanoviću i zvanično ističe mandat.


Podrška aktuelnom direktoru

Predstavnici 3 reprezentativna sindikata Kliničkog centra, kako kaže direktor sindikata „Nezavisnost“ Miodrag Stojković, smatraju da Zoran Radovanović treba da bude i dalje na čelu ove zdravstvene ustanove.

Sindikati „Nezavisnost“, Sindikat medicinskih sestara i tehničara i Savez samostalnih sindikata, koji u svom članstvu broje oko 80 % zaposlenih u Kliničkom centru, prisustvuju sednicama Upravnog odbora, ali bez prava glasa. Mi smo napisali naš stav i dostavili ga Ministarstvu zdravlja, Vladi Srbije i Upravnom odboru, videćemo koliko će to da se poštuje – objašnjava Stojković.

Inače, na ovom mestu je još ranije, dok je brojao poslednje dane na mestu gradonačelnika Niša, već viđen Zoran Perišić. O toj mogućnosti je javno govorio i njegov tadašnji zamenik Ljubivoje Slavković juna ove godine, komentarišući odluku vrha SNS o kadrovskim promenama na čelu Grada Niša i Kliničkog centra. Ta odluka je, rekao je tada Slavković u emisiji TV Belle Amie "Između redova", saopštena direktno dvojici partijskih prvaka SNS - Darku Bulatoviću i Zoranu Perišiću.

Oni su bili gore i onda im je saopšteno da je Bulatović kandidat za gradonačelnika, Perišić za direktora bolnice i to je jedino izvesno u ovom trenutku - rekao je Slavković u emsiji “Između redova”.

Podsetimo, prošli izbor direktora niškog Kliničkog centra je prerastao u pravu aferu, koja je uzdrmala i Vladu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • peca

    07:36 // 5. 12. 2016.

    Vec vidjeno, tako vlada postavi najgoreg pa ga kobojagi proziva.Perisic VD odavno se zna.A sta on zna to smo videli.Znao je jedino kao student.

  • Pacijent

    15:49 // 4. 12. 2016.

    Između dobrog, lošijeg i najgoreg kandidata ovde uvek pobedi najgori...dakle čestitke Perišiću (posle grada red je da upropasti i Klinički)

  • Jedan je Zoki Radovanovic PONOS GRADA NIŠA

    13:16 // 4. 12. 2016.

    Zoki je za njegov mandat za KC Niš uradio koliko svi njegovi prethodnici zajedno nisu uspeli zajedno za zadnjih 30 god.!Sramota je sto nezahvalni prostaci na to gledaju iz zlobe pa pljuju coveka u kometarima sluzeci se raznoraznim prostaklukom ali to samo govori o njima!Svi oni znaju da su mu vec jednom ukrali jedan mandat!Covek zasluzuje svojim radom, zalaganje za KC Nis da ga vodi do penzije!

    • Iva

      19:25 // 4. 12. 2016.

      Ti stvarno ništa neznaš o KC. Izmišljaš toplu vodu. Šta je to Zoki uradio za KC? Ama baš ništa. Samo se reklamirao prostim -ulučnim fazonima. Podrepaša bar kod nas u Nišu ima previše

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: