Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:18, 14. 9. 2022.

| Društvo

Upravni odbor izglasao da Svetlana Mitić opet bude direktorka "Pčelice"

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
pcelica
Sledeći korak je Ministarstvo; foto: Lj. J.

Za novog direktora Javno-predškolske ustanove Pčelica u igri su bila dva kandidata, a Upravni odbor je je glasove poverio aktuelnoj direktorki Svetlani Mitić, saznaju Južne vesti. Predlog dalje ide ka Ministarstvu prosvete, pa će ministar konačno odlučiti da li će Mitićeva dobiti četvorogodišnji mandat.

Većina zaposlenih ove ustanove je zaokružila ime aktuelne direktorke tokom glasanja, ali su i ukazivali na nepravilnosti, odnosno na to što su morali da fotografišu listić i ličnu kartu kao dokaz da su njoj dali glas. Iz Pčelice i od Svetlane Mitić još nema odgovora na pitanja novinarke o navedenim nepravilnostima.

Poverenje joj je dao i Upravni odbor Pčelice, koji je za razliku od prošle godine u novom sastavu. Kako saznajemo, dva člana Upravnog odbora nisu prisustvovala sednici, a sedam je glasalo za nju.

To znači da predlog sa njenim imenom ide ka Ministarstvu prosvete, a konačnu odluku o tome da li će biti postavljena za direktorku na period od četiri godine donosi ministar. Svetlana Mitić Mitićeva opet izglasana i pored brojnih propusta u radu; foto: JV

Podsetimo, troje kandidata se prijavilo na prošlogodišnji konkurs za novog direktora ove ustanove, a Upravni odbor je i tada izglasao aktuelnu direktorku Svetlanu Mitić. Međutim, ministar koji je trebalo da konačno odluči da li će Mitićeva dobiti i drugi mandat, zbog nepravilnosti je poništio konkurs.

Mitićeva je decembra 2021. godine odlukom Ministarstva postavljena za v.d. direktorku.

Roditelji su se tokom mandata Mitićeve žalili na mnoge propuste, a neki od njih su - miš u hrani, kao i opekotina koje je zadobila devojčica od supe. Pre dve godine su roditelji tvrdili da im u Pčelici prete i zabranjuju javno kritikovanje vrtića, što je direktorka demantovala.

Takođe, zbog disciplinskih postupaka koje je protiv dve zaposlene u niškom vrtiću pokrenula aktuelna direktorka, pa im je odbijano 20 odsto od plate u periodu od šest meseci, tu ustanovu su zaposlene i tužile i dobile na sudu, što je koštalo ustanovu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andjelka Kevresan Mireskovic

    12:37 // 16. 9. 2022.

    Lepo bi bilo kada bi ministarstvo znalo pravu sliku o dugogodisnjoj direktorki.Da ne budu gluvi I slepi na prituzbe gradjana.

  • MIP

    15:37 // 15. 9. 2022.

    Pa što da je ne predloži UO kada je većina zaposlenih predložila?! Sramota je što je većina zaposlenih, kao i većina inače, invertebrata....

  • Dragan Petrovic

    07:42 // 15. 9. 2022.

    Sve vise podseca na ono doba kad su bile corave kutije...naravno,sve po zakonu koji niko ne postuje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: