Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 10. 4. 2013.

| Društvo

Upravni odbor neće raspravljati o smeni direktora

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
490x370-t-Toplana.jpg

I pored najave gradonačelnika, odgovornost direktora Toplane zbog višednevnih problema sa grejanjem u Nišu i pretnjama novinarima nisu bile tema sednice Upravnog odbora tog preduzeća, a kako kažu, neće to ni učiniti.

Predsednik Upravnog odbora Zoran Pavlović (SPS) rekao je ranije danas, neposredno nakon sednice Upravnog odbora, da taj organ nema ingerencije da raspravlja o smeni direktora i loptu prebacio na Skupštinu Grada.

Umesto toga menadžment Toplane razmatrao je "poboljšanje saradnje sa medijima". Zoran Pavlović Zoran Pavlović, arhivska fotografija

- Nije bilo ni potrebe da postavljamo pitanje poverenja direktoru. Primili smo informaciju o dešavanjima koja su se dešavala na relaciji direktor i neko od njegovih pomoćnika sa Južnim vestima i uopšte da se poboljša komunikacija kad su u pitanju svi mediji - rekao je Pavlović.

Pavlović je potvrdio da je sastanku prisustvovao i pukovnik Dobrivoje Stanimirović, jedan od službenika Toplane koji su pretili novinarima, i da je on "izneo svoje viđenje situacije".

- Dao je informaciju da su, u načelu, bili privedeni na taj informativni razgovor i da su dali neka svoja viđenja i da se u Toplani nastavi kontinuitet koji je neophodan, da ide isporuka toplotne energije. To građani od nas očekuju. Ništa posebno, ništa spektakularno... Da probamo da spustimo loptu u ovoj situaciji.

Luka Pavlović Luka Pavlović, arhivska fotografijaJedna od tema sastanka bila je i havarija na gasovodu kod Beograda, zbog čega, kako je ranije rečeno, veliki deo Niša nije imao grejanje.

Međutim, iako je sa novinarima razgovarao nepunih pola sata nakon sastanka, Pavlović tvrdi da se ne seća obrazloženja zbog čega nije otpočelo grejanje na mazut.

- Znate kako, ja ne mogu sve da pamtim jer su bile duge te diskusije. Najbolje da pozovete zamenika direktora Toplane Luku Pavlovića.

Ipak, Luka Pavlović je odbio da razgovara sa novinarima i pre postavljenog pitanja spustio slušalicu.

- Sve ćete pročitati na sajtu. Hvala! - rekao je i prekinuo vezu.

Podsetimo, reagujući na zahtev javnosti za smenu direktora Toplane Milutina Ilića (SNS), gradonačelnik Niša Zoran Perišić (SNS) rekao je juče da će o tome odlučivati Upravni odbor preduzeće.

Komentar gradonačelnika i njegovog zamenika Ljubivoja Slavkovića za sada nismo uspeli da dobijemo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Oliver D.

    11:02 // 11. 4. 2013.

    Glavni problem je čovek koji ovaj grad zamišlja kao kasarnu. On disciplinuje sve, pa čak i koalicione partnere, jer je uveren da bez njega i njegovih oficira grad propada. A kakav mu je kadar - zavirite samo u Toplanu, Vodovod ili u Pozorište - sve bahato, osiono, a polupismeno. On medijima pošalje jednu poruku, u nameri da kupi malo vremena i uzmuti baricu, a onda u tajnosti zove, preti i postrojava. Ostali ćute, jer nema ćara od zameranja. Pravnički, izrečena je glupost, jer UO predlaže osnivaču promene na čelu kuće i ukazuje na kršenja zakona ili statuta. Naš komandant je strog, ali samo prema tuđoj deci, njegovu ne sme niko da tuče sem njega. Komandant je rešio da našu prosečno lošu kasarnu degradira na rang šumskog logora. Očekujemo da bar nekoliko baterija tokom noći rastrgnu šumske zveri.
    P.S.
    Zbog dva posla koja mirne duše obavlja, vojska ima posebno kreativan nadimak za svog komandujušćeg - GradoLečnik! ... vojnički šeretluk, šta da se radi.

  • mara jadnica

    10:46 // 11. 4. 2013.

    ono što smo očekivali, to smo i dobili: vuk pojeo magarca. u isto vreme, ista partija u n. sadu podnosi prijavu protiv nekadašnjeg direktora toplane: e, tog će bogami olešiti od kazne.

  • lazniprofil

    08:03 // 11. 4. 2013.

    Bravo Perišiću !!!

    Departizacija, maltretiranje novinara..sve si postigao u svojoj kratkoj političkoj karijeri.

    Nisam verovao da ćemo ovoliko brzo žaliti za DS-om.

    • Miško Ristić

      10:43 // 11. 4. 2013.

      Za onakvim DS-om neću nikad da žalim.
      Već sam puno puta pisao, sve su to komunci, veze oni nemaju sa DS-om.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: