Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 6. 4. 2020.

Upravnici traže da Grad Niš plaća dezinfekciju zgrada i obezbedi prevoz radnicima

zgrade Upravnici imaju nekoliko zahteva, ali još ni jedan odgovor nadležnih; Foto: JV

Iako su ranije najavili da stanari u Nišu više neće sami plaćati dezinfekciju zgrada i da su to zatražili od gradske vlasti, upravnici zgrada kažu da Štab za vanredne situacije na njihov zahtev još nije odgovorio, te ponovo traže da se ta usluga plaća iz gradskog budžeta. Njihov zahtev je i da Grad obezbedi besplatan prevoz radnicima koji održavaju higijenu u zgradama, jer zbog ukidanja gradskog prevoza neki ne mogu da dođu na posao.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    10:32 // 6. 4. 2020.

    Smatram da grad Niš treba da preuzme olaćanje dezinfekciju zgrada. Prevoz čistačuca rešiti tako da se oduzmz službeni automobili gradskih službenika i sa njima prevoze radnici koji stvarno rade.

  • Higijeničar

    10:37 // 6. 4. 2020.

    Pa od 100€ da se finansira, a kusur da se podeli glasacima pred izbore!

  • Tijana

    11:03 // 6. 4. 2020.

    U Nišu se nadležni, kao i gradonačelnik ne oglašavaju, a to je njihova dužnost i njihov posao.

  • Obilicev venac

    11:05 // 6. 4. 2020.

    A novac koji se daje svakog meseca gde odlazi? Kako ih nije sramota ne rade nista a primaju plate, a da ne pricam sto uzimaju iz fonda novac. Da nece mozda Bulatovic da ih razvozi i da uzme metrlu i krpu. Zajednicki troskovi mesecno sa njihovim bespotrebnim uslugama veci od racuna za struju.

  • Micko

    11:29 // 6. 4. 2020.

    Clan 77. Zakona o zaštiti stanovništva kaže: Novčanom kaznom u iznodu od 50.000 do 2.000.000 dinara kazniće se zdravstvena ustanova i drugo pravno lice ako: obavlja dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, a ne ispunjava propisane uslove. Dakle, dezunfekciju moraju da vrše samo ustanove i pravna lica koja imaju odgovarajuću licencu.
    Zasto teraju upravnike da uzimaju sredstva prevoze i dele.

  • Micko

    11:30 // 6. 4. 2020.

    Po Zakonu o zaštiti od zaraznih bolesti Član 44
    Zdravstvene ustanove, pravna lica i preduzetnici mogu početi sa radom i obavljati poslove dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kada ministarstvo utvrdi da su ispunjeni propisani uslovi.
    Ispunjenost propisanih uslova iz stava 1. ovog člana, ministarstvo utvrđuje preko sanitarnih i zdravstvenih inspektora.
    Dakle samo licencirane firme.

    • Smuk

      14:30 // 6. 4. 2020.

      @Micko : Koliko licenciranih firmi u Nišu ima ?
      2 kom

  • Mikula

    11:37 // 6. 4. 2020.

    gradsko rukovodstvo = cirkus CORONA

  • Voždova 2

    11:39 // 6. 4. 2020.

    U našoj zgradi higijena je katastrofalna,od kako je došao novi upravnik i uortačio se sa starim precednikom računi se samo pumpaju,još malo pa će im usluge biri skuplje i od gradske toplane!

  • milan

    11:55 // 6. 4. 2020.

    A novac od Ekoloske takse? Eto resenja, ali NE trebace za druge stvari

  • ČASLAV ŠNUR

    12:11 // 6. 4. 2020.

    Zgrada U ČARNOJEVIĆEVOJ pored groblja ,niti očišćena a kamo li dezinfikovana zvat upravnik i pusta film kako nema ko da doveze čistacicu ,zarazicemo se svi u zgradi ,ali bitno da on i njegova firma trazi poskupljenje usluga. ništa što im se predlozi nista se ne uradi.

    • Stefan Jovanovic

      17:57 // 6. 4. 2020.

      Ne lazi prijatelju medijana dolazi kao i njihove radnice a dezinfekciju morate sami niste to platili niti to radi medijana

  • Dragan

    12:54 // 6. 4. 2020.

    Vlasnik Sam kuce. Sam dezinfikujem I custom svoju imovinu. I zgrade su vlasnistvu stanara, sto bi neko placao za njih

    • Pantelejac

      13:45 // 6. 4. 2020.

      Komentarišeš a nemaš pojma o temi. Živim u zgradi koju održavaju čistačice iz Mediane, koje naravno plaćaju svi stanari. Usluga se plaća i želimo da se ta usluga adekvatno i sprovede, a na Mediani je da organizuje svoje osoblje. P.S. Zgrada se ne čisti već dve nedelje, a dužni su po ugovoru da to rade dva puta nedeljno.

  • Braca

    13:03 // 6. 4. 2020.

    Pre 10 dana zovem agenciju za čišćenje da pitam zašto nam čistačica ne dolazi više. Dobijem odgovor nemamo prevoz, nemamo zaštitnu opremu, nemamo sredstva,šta ako nam se zarazi čistačica. Tražili smo od grada, ali njih baš briga za nas. Šta je ovo ljudi, pa gde sad da ostanemo bez čišćenja. Ne znam ko je tu kriv i gde je zapelo, ali mislim da za ovaj problem mora da se nađe rešenje što pre!

  • Mara

    13:50 // 6. 4. 2020.

    Tako je u našem soliteru imamo i blagajniu i domara koji ne izlaze iz kuće osim da prošetaju po hodnicima da čuju ko sta prica niti šta rade a placeamo ih za to.Samo upravnica nešto radi i svaka joj čast ali žena ne može sama.Dajte joj sredstva pa može i ima dece koja hoće dapomognu .Treba da se daju sredstva ima puno mlade dece da uzmu da dezinfikuju sve gelednwre hodnike.Zorana Djindjica 19-10

  • Milance

    14:09 // 6. 4. 2020.

    ul. Zrtava Fašizma br. 2 mi smo se sami organizovali i svakog dana čistimo zgradu. Ako cekamo na Darka i kompaniju ima pocrcamo!

  • Rasa

    15:01 // 6. 4. 2020.

    Pi kako je ruzno ovo naselje na bulevaru sv. Pantelejmona. Kako neko moze da kupi stan tu?

  • Nisliski mohikanac

    16:22 // 6. 4. 2020.

    Zasto neko ocekuje da ja platim ciscenje njegove imovine. Neka se oragsnizuju i svakog dana drugi neka cisti i to je to. Ugovor raskiniti.

  • Mika

    17:23 // 6. 4. 2020.

    Sta upravnici zele da im se placa dodatno?!SVI stanari u SVIM zgradama gde upravljaju upravnici vec placaju njihove usluge-koje su ionako previsoke obzirom da NISTA ne rade osim sto dostavljaju i naplacuju racune za svoj "rad".Moja zgrada vec 3 nedelje nije ciscena,a kamoli dezinfikovana.A, u zgradi imamo stanove/stanare u karantinu!Ako grad/drzava daju besplatna dezinfekciona sredstva-sta jos??

    • Cirko

      18:15 // 6. 4. 2020.

      Gospodine dragi, ne traze upravnici da im se dodatno placa, vec da grad ispuni svoja obecanja, a da sa druge strane prestane da muze ovaj napaceni narod. Osobe zaduzen za higijenu, koje zive van grada, su sprecene bez auta na posao,zato se i trazi besplatan prevoz za njih. Prvo procitajte text, ako treba i dva puta, da bi ste shvatili poruku i pouku.

  • Nikola Joksimovic

    17:53 // 6. 4. 2020.

    Lepe zelje upravnika ali sve to sto traze trebaju i da plate medijani jer te usluge ciscenja nisu besplatne i ugovore koje su potpisali neka lepo proc

  • Goxy

    18:40 // 6. 4. 2020.

    U poredjenju sa drugim gradovima grad Nis apsolutno nista nije uradio da zastiti svoje stanovnistvo. Mislim da je odlicna inicijativa upravnika da se grad ukljuci u dezinfekciju zgrada. Sumnjam da ce ovo doprineri necemu imajuci u vidu ko nam vodi grad. U svakom slucaju trebamo biti jedinstveni i trebamo se svi se ukljuciti i doprineti da se ova situacija sto bezbolnije prevazidje.

  • Darko

    19:08 // 6. 4. 2020.

    Ne znam cemu ovoliko zajedljivih komentara, a verujem da polovina nije ni procitala tekst. Ljudi su tražili da grad Nis vrši dezinfekciju zgrada kao sto to rade drugi gradovi kao Novi Sad i Kraljevo. Grad treba da ima plan zastite zdravlja gradjana u ovakvoj situaciji. Dzabe dezinfikuju ulice, kad zgrade nisu dezinfikovane.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: