Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 4. 3. 2021.

| Društvo

Uprkos borbi vlasnika i radnika, Direkcija blokirala ulaz stovarišta na niškom Bulevaru

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
stovarište
Blokiran ulaz stovarišta; foto: "AD Kopaonik"

Iako su pre dvadeset dana odbranili ulaz stovarišta Kopaonik na niškom Bulevaru 12. februar, iz te firme sada navode da su radnici, koje je angažovala Direkcija za izgradnju grada Niša, stubićima zatvorili ulaz. Ovim potezom im je, dodaju, ugroženo dalje poslovanje, te su sada primorani da obustave rad.

Na Bulevaru 12. februar ispred broja 91 nalazi se već 75 godina stovarište, ogranak firme Kopaonik AD Beograd, koja se bavi prodajom građevinskog materijala, a 12. februara, kada im je najavljeno zatvaranje, uspeli su da odbrane svoj ulaz mašinama i gabaritnim materijalom, što prethodnog dana nisu mogli da urade. stovarište Zbog stubića, kako navode iz firme, primorani su da obustave dalji rad; foto: "AD Kopaonik"

Nakon isteka našeg radnog vremena, lica koja je angažovala Direkcija, uz asistenciju komunalne policije, postavila su stubove ispred naše kapije i nasilnički nam blokirala ulaz – navode iz "Kopanika".

Ovim, kako ga nazivaju, nezakonitim potezom Direkcije i Gradske uprave, u potunosti je onemogućen ulaz, pa sada moraju da obustave rad. Iako su i ranije tražili rešenje i dogovor, jer su istakli da je zakon na njihovoj strani, rezultat su na kraju dočekali na "svoju štetu".

stovarište Pre dvadeset dana, kada su radnici odbranili ulaz; foto: T. T. Nedavno su se novinari Južnih vesti obratili i Direkciji za izgradnju grada Niša, ali se nakon prvog poziva, kada su rekli da će nam dostaviti informacije, više nisu javljali, a dvadeset dana kasnije - iz Direkcije se i dalje ne odazivaju na poziv.

Podsetimo, od prošle godine su firmu Kopaonik nadležni upozoravali da ogradi svoj ulaz zbog, kako su naveli, bezbednosti saobraćaja na Bulevaru heroja sa Košara. Oni to nisu uradili po nalogu Direkcije, pa je na teren 12. februara izašla ekipa Parking servisa da postavi stubiće, ali su radnici pre dolaska onemogućili prilaz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    08:07 // 6. 3. 2021.

    Da pojasnim politički napaljenim čitaocima:
    Kad se već u sve razumete, objasnite kako onda šleperi MONICOM i kompanija za razvoz robe iz bivšeg BELVITA (MiS Lady Pančevo i drugi, razvoze za MAKSI) ulaze u navedene firme a da pri tome nemaju direktan ulaz iz raskrsnice???
    Tako što urade polukružno, kod skretanja za naselje ŠLJAKA! Svako jutro ih gledam, kada idem na posao.
    Lako je etiketirati...

  • Limun

    06:43 // 6. 3. 2021.

    Al ste glupi. Pa neprijatelj nikada ne spava.
    Samo naivni mogu sa djavolom tikve da sade. Vidli ste da dogovora nema.
    Sada nepo provezite neku tesku masinu i poravnajte prilaz ulazu i pravite se ludi.

  • Branko

    21:26 // 5. 3. 2021.

    Tako se postupa sa domacim firmama koje pune budzet vide od pola veka a stranci koji nas izmuzu i nestanu dobijaju subvencije. sramota!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: