Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 29. 12. 2019.

| Društvo

Uređena parkirališta u Vlasotincu, od januara kreće naplata

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
parking vlasotince
Deo Vlasotinčana nezadovoljni rešenjem, foto: Agencija Publika

U centru Vlasotinca obeleženo je ukupno 201 parking mesto, pa parkiranje od 2020. godine za vozače neće više biti besplatno. Sistem naplate putem SMS poruka počinje 3. januara, a parking će se naplaćivati od 7 do 19 radnim danima i od 7 do 13 sati subotom. Mišljenja građana o ovakvom rešenju problema sa parkingom podeljena, iz Građanskog fronta kritikuju.

Predviđene su 2 zone parkiranja, kažu u Javnom komunalnom preduzeću Komunalac, kome je poveren ovaj posao. U prvoj zoni karta za sat vremena koštaće 30 dinara, a vozači će svoje automobile moći da ostave najviše 2 sata.

U drugoj zoni nema vremenskog ograničenja, a cena sata naplaćivaće se 25 dinara. U ovoj zoni moguće je kupiti i dnevnu kartu koja će koštati 100 dinara. parking vlasotince Obeleženo 201 mesto, foto: Agencija Publika

U obe zone stanari će moći da kupe povlašćenu parking kartu za najviše jedno, a pravna lica za dva vozila. U prvoj zoni mesečna karta koštaće 500 dinara, šestomesečna 2.700, a godišnja 4.800 dinara, dok su u drugoj zoni cene karata 300, 1.620 i 2.880 dinara - kažu u Komunalcu.

Pravna lica mesečnu kartu moći će da kupe po ceni od 3.000 dinara za prvu, odnosno 1.500 za drugu zonu. Karta koja važi 6 meseci u prvoj zoni koštaće 16.200 dinara, a godišnja 28.800, dok za drugu zonu treba izdvojiti 8.100, odnosno 14.400 dinara.

Povlašćene karte građani će u prostorijama Komunalca, u Konopničkoj ulici broj 5, a parking karte kod kontrolora ili na naplatnim mestima koja se nalaze u Nemanjinoj i Vinogradarskoj ulici.

Parking mesta obeležena su za putnička vozila sa najviše 8 sedišta. U Komunalcu napominju da se parkiranje neće naplaćivati nedeljom i državnim praznicima.

Ukoliko vozač ne kupi kartu, moraće da plati novčanu kaznu u iznosu od 1.100 dinara, odnosno 550 ukoliko plati u roku od 8 dana. Ovo će biti jedini način kažnjavanja s obzirom na to da ovo javno preduzeće nema “pauka”.


Mišljenja građana o rešenju podeljena, kritike od Građanskog fronta

Da godinama unazad čekaju rešenje problema sa parkingom, kažu Vlasotinčani. Iako svi podržavaju ideju da se parkirališta urede, deo građana smatra da je bilo bolje napraviti parking prostor ili garažu, a ne zauzimati javne površine. Iz Građanskog fronta kažu da ovo nije dobro rešenje za parking.

Najveće gužve stvaraju se upravo u centru, a oni su od ulica sad napravili parkirališta. U redu je da se to na neki način uredi, ali ovakvo rešenje ne smatram dobrim. Pa mi smo i do sada tu ostavljali vozila bez plaćanja, a sad i za to treba da dajemo pare, a pritom se gužve neće smanjivati - kaže jedan Vlasotinčanin.

parking vlasotince Građani ne veruju da će se smanjiti gužve, foto: Agencija Publika Da ovo nije sjajno rešenje, smatraju i u Građanskom frontu jer je, kaže Aleksandar Cvetković, prvobitni plan bila izgradnja parkirališta na keju pored Vlasine.

Mi smo pre par godina kao kapitalnu investiciju imali izgradnju parkinga kod Vlasine. Odjednom se taj plan gubi i dobijamo parking mesta po ulicama. Smatram da nije dobro rešenje, jer se neće rešiti problem gužvi, naročito što Komunalac nema pauka, a i nije preduzeće koje dobro posluje - kaže Cvetković.

Dodaje i da je u celokupnom projektu trebalo uključiti i pitati građane, što se, kako kaže, nije desilo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    15:41 // 2. 1. 2020.

    Mora da se ulice dovedu u red centar lici na vasar parkira ko de stigne.Odlican potez.

  • Milan

    01:07 // 1. 1. 2020.

    Malo vam je pa i to ste smislili...

  • Кими

    08:22 // 30. 12. 2019.

    Па ово је стварно постала напредна снсов(це)ска земља. Наплата паркирања у Власотинцу, као да је реч о граду са више стотина хиљада становника.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: