Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 4. 5. 2012.

| Društvo

Uređenje porte crkve Svetog Pantelejmona

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
porta

Popločane staze, uređen ribnjak i nov amfiteatar sadržaji su koji bi krajem juna trebalo da oplemene izgled porte crkve u Panteleju.

Gradsko veće i niška opština Pantelej obezbedili su 14 miliona dinara za rekonstrukciju dvorišta crkve Svetog Pantelejmona.

- Uređenje porte je kruna ove opštinske vlasti. Planirano je popločavanje staza, uređenje ribnjaka, mobilijara i izgradnja amfiteatra. To će biti prvi projekat jednog parka u saradnji opštine i sveštenstva – rekao je Slaviša Dinić, predsenik GO Pantelej.

Prema rečima Miroljuba Stojanovića, starešine crkve Svetog Pantelejmona porta ovog hrama bila je mesto saborovanja i u stara dobra vremena.

- Evo Bogu hvala privodimo kraju ovo veliko i sveto delo koje treba da ostane i da svedoči za generacije jer ovo je jedno mesto okupljanja od 12. veka pa do danas – naglasio je Stojanović.

Izvođač radova je preduzeće Transkop iz Svrljiga, a rok za završetak je 45 dana, što znači da bi krajem juna porta crkve Svetog Pantelejmona trebalo da zasija novim sjajem.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Učiteljica Nadica

    16:22 // 7. 5. 2012.

    Ako je kruna uredjenje porte, pitem šta je ova vlast uopšte radila 4 godine. Sa najvećom budžetskom potrošnjom, od svih opština, Pantalejci nemaju čime da se podiče.

  • nikola

    15:39 // 4. 5. 2012.

    Ako vec svestenstvo uzima novac gradjana iz budzeta kojeg pune ljudi razlicitih vera a i oni koji nisu vernici onda bi i oni mogli poceti placati poreze kako bi takodje ucestvovali u punjenju tog istog budzeta. Porez na njihove bezobrazno visoke prihode bi pomogla punjenje budzeta.

  • Otac Momčilo

    13:21 // 4. 5. 2012.

    Politizacija crkve je uvek imala štetne posledice, kako za vernike tako i za samu crkvu. Porta crkve St. Pantelejmona je zadnjih godina bila izložena stravičnim nesrećama. Bojim se da zloupotreba sakralnog objekta ili prostora, ne proizvede anatemu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: