Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 5. 4. 2023.

| Društvo

Urolog vikao i vređao pacijentkinju u Vranju

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Zdravstveni centar Vranje
Iz ZC ponašanje pravdaju time da lekar radi preko svojih mogućnosti; foto: M. D.

Sa preporukom interniste da uradi i urološki pregled, 72-godišnju Gordanu Zlatanović iz Vranjske Banje na odeljenju Urologije vranjske Opšte bolnice dočekao je nervozni načelnik, a na snimku koji je zabeležen u čekaonici čuje se kako lekar psuje pacijentkinju i drugog kolegu doktora koji je tu poslao. Iz Zdravstvenog centra kažu da ne opravdavaju ponašanje lekara, ali da nema medicinskih propusta.

Incident koji je uznemirio sve Vranjanace nakon što je snimak počeo da kruži društvenim mrežama dogodio se u ponedeljak popodne.

Prema rečima rođaka pacijentkinje koja je pre pregleda doživela uvrede i neprijatnosti, doktor Jadran Janjić je verbalno napao.

Onakvo ponašanje, nemam reči, mi nismo ništa krivi. To što je on nervozan, ne daje mu pravo da se ponaša tako arogantno. Plus, žena je starija, a pre dva dana izašla iz bolnice, takoreći spašena smrti i da se neko nakon toga tako ponaša prema njoj. Nas je internista dr Milan poslao sa bolničkim uputom da se javimo kod njega bez termina. On počeo da viče, moja strina mu lepo kaže da nas je poslao doktor. Ne ide ni da doktor doktora tako ljaga i vređa. Možda će nekog drugog da udari tako nervozan. A ne daj bože da je od stresa pacijentkinja umrla - kaže Bratislav Zlatanović.

Dodaje da njegova rođaka i porodica još nisu odlučili da li će podneti tužbu protiv doktora Janjića.


Zdravstveni centar: “Ne opravdavamo, ali…”

O incidentu na Urologiji koji se dogodio prethodnog dana, Zdravstveni centar Vranje oglasio se tek danas saopštenjem.

Navode da je rukovodstvo po saznanju o događaju postupilo u skladu sa Poslovnim kodeksom za zaposlene u Zdravstvenom centru i Pravilnikom o kućnom redu, ali ne preciziraju i šta to tačno znači.

Najpre želimo da istaknemo da ne opravdavamo u najmanju ruku, neprijatno i pežorativno ponašanje doktora, ali i da istaknemo ono što se ne pominje i ne vidi na snimku, a to je da je pacijentkinja pregledana i da u ovom slučaju ne postoje medicinski propusti - navode iz Zdravstvenog centra.

Dodaju da je reč o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom i incident pravdaju time da lekar radi preko svojih mogućnosti iznad postojećih normativa, uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i da svakodnevno premašuje broj pregleda.

Žalimo zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom - zaključuju iz Zdravstvenog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    07:23 // 7. 4. 2023.

    Hipokrat je davno umro,pa ko ga se jos seca...dobro je prosla,mogla je i batine da dobija...sram bilo internistu Milana da babu salje na uroloski pregled...

  • Marko

    08:46 // 6. 4. 2023.

    Ovakvo je stanje i u Leskovcu. Ljudi se suzdrzavaju da im ne polome njuske jer su uvek pacijenti krivi a za njih ne postoji kontrola jer u manjim mestima postoji svega 1 doktor po zdravstvenoj ustanovi. Evo i ovde vidimo odgovor "ALI" ne postoji ali za ovakvo ponasanje, ako ti se ne svidjaju uslovi daj otkaz a ne da pacijenti trpe tvoje frustracije, a trpe jer nemaju para da plate privatno.

  • Ivančica

    08:24 // 6. 4. 2023.

    Mogu vam navesti bar desetak lekara u Pirotu koji svakodnevno vređaju i pcuju pacijente. I nikom ništa. Ako ustanova u Vranje opravdava ponašanje lekara neka ga bar disciplinski sankcionišu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: