Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 10. 7. 2013.

| Društvo

Uroš Parlić zadužio novu funkciju

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Uros-Parlic2.jpg
Uroš Parlić, arhivska fotografija

V.d. direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić imenovan je za nezavisnog člana Nadzornog odbora JP “Stara planina”, iako ne ispunjava uslove za tu funkciju.

U Rešenju o imenovanju, koje je potpisao premijer Ivica Dačić, Parlić je naveden kao "ekonomista iz Niša".

Za članstvo u nadzornim odborima, prema Zakonu o javnim preduzećima, neophodna je fakultetska diploma, a Parlić je završio višu školu.

- Imam i stranu diplomu, ne znam da li su to merili. Verovatno su gledali moju biografiju. Ne znam... ja nisam sam sebe predložio za to mesto. Najbolje bi bilo da pitate one koji su me predložili da li ispunjavam sve uslove. Pozvali su me, ja sam poslao biografiju i oni su me izabrali - rekao je Parlić.

U biografiji koju je Parlić predložio prilikom imenovanja za v.d. direktora TON-a, pored diplome Više ekonomske škole, navedena je i diploma londonske "Boston economic school", za koju nije navedeno da li je nostrifikovana u Srbiji, a skoro ceo svoj radni vek proveo je u turizmu.

Zakon, dalje, definiše i da takozvani "nezavisni članovi" nadzornih odbora, što je navedeno kao osnov za imenovanje Parlića, ne mogu biti članovi političkih partija.

Parlić sam kaže da je postavljen na predlog SNS-a, ali naglašava da nije član ove stranke.

On je dodao i da nije do sada kontaktirao Agenciju za borbu protiv korupcije i zatražio dozvolu za obavljanje nove funkcije.

- Ja nisam u upravljačkom telu, ja sam u Nadzornom odboru. Da sam u Upravnom odboru to bi bilo već problematično - kaže Parlić.

Bitno je pomenuti da je novi Zakon o javnim preduzećima, koji je usvojen krajem prošle godine, predvideo ukidanje upravnih odbora u javnim preduzećima, dok je deo njihovih poslova prebačen na nadzorne odbore.

Inače, pored funkcije v.d. direktora TON i člana Nadzornog odbora u JP “Stara planina” Parlić je i potpredsednik Košarkaškog kluba “Konstantin”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    08:32 // 11. 7. 2013.

    boze,kako je lepa ova pricica-svi neznaju,naivni,drugi ih predlazu,inace oni ne bi,pitajte njih,nisam clan nijedne stanke,zakon o j.p. je i donet da se krsi.prosto da se istopis od ovakvih dodricina!

  • obavesten

    00:02 // 11. 7. 2013.

    Pre imenovanja je bio vlasnik turisticke agencije Easy travel.Bilo bi zanimljivo proveriti da li preko njih ide na sluzbena putovanja u inostranstvo.Sukob interesa?Eto jos jednog priloga za biografiju

  • ksenija petrovic

    15:14 // 10. 7. 2013.

    Gospodine direktore da li ste culi ya Nisku banju?Dodjite da vidite jad bedu i sramotu.

    • Igor

      10:42 // 11. 7. 2013.

      Ma ce dolazi u Nisku Banju bash ga briga. On covek "skolovan u London" hahahahhahah, mozda ali preko mail-a

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: