Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 11. 1. 2022.

| Društvo

Uručena priznanja "11. januar", privrednici novac od nagrade daju za izgradnju statue patrijarha Irineja

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1641908884956
Obeležena godišnjica oslobođenja i uručene nagrade; foto: T. T.

Najviše gradsko priznanje Grada Niša “11. januar” uručeno je jedinom specijalisti transfuzijske medicine Kliničkog centra Milanu Lazareviću, 63. padobraskoj brigadi Vojske Srbije, Centru za socijalni rad “Sveti Sava” i Klubu privrednika Naissus koji će novac od nagrade preusmeriti Eparhiji niškoj za izgradnju statue patrijarha Irineja. Među nagrađanima je i aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, koji se prisutnima obratio putem video poruke.

Najveće priznanje Grada uručeno je laureatima na godišnjicu oslobođenja Niša od Turaka, a prisutni su bili u prilici i da pogledaju kratke filmove o nagrađenima, njihovom radu i doprinosu Gradu.

Selektor reprezentacije koji nije bio u prilici da se danas pojavi na svečanoj dodeli nagrada poručio je da mu ova nagrada posebno znači, jer predstavlja priznanje grada iz koga potiče. 1641908884974 Piksi poslao poruku svojim Nišlijama; foto: T. T.

U poslednje vreme dobijam razna priznanja, čestitke, nagrade, ali da budem potpuno iskren i otvoren, za mene kao što često ističem posebnu vrednost imaju one koje dolaze iz mog grada, grada u kojem sam rođen, u kojem sam odrastao i koji neizmerno volim - poručio je Piksi.

Kao pojedincu nagrada je uručena i doktoru Lazareviću koji je jedini specijalista tranfuzijske medicine Univerzitetskog kliničkog centra i radnik Klinike za kardiovaskularne bolesti.

Zbog, kako su naveli u obrazloženju, zalaganja i doprinosa u vreme pandemije nagrada je uručena i Klubu privrednika Naissus. Iz ovog kluba su, kažu, odlučili da novac preusmere Eparhiji niškoj, za izgradnju statue patrijarha Irineja koji je bio dugogodišnji niški episkop.

1641908884966 Nagrada uručena i 63. padobranskoj brigadi; foto: T. T.Posebna zahvalnost za doprinos Gradu, ali i celoj zemlji upućena je i 63. padobranskoj brigadi Vojske Srbije, čiji se komandant Nenad Zonić zahvalio u ime cele brigade, za koju kaže da je prepoznatljiva kao “specijalci iz Niša”.

Nakon 55. godina neprekidnog u Nišu, 63. padobranska brigada je neraskidivi deo grada, ujedno njen simbol i brend. Mi smo prepoznatljivi svuda ne samo na prostoru sadašnje Srbije i bivše Jugoslavije nego i regiona. Mi kada odemo negde nas ne prepoznaju samo kao padobrance iz 63. Padobranske brigade nego i kao specijalce iz Niša, što govori odakle dolazimo - rekao je brigadni komandant.

U kategoriji kolektiva nagrađen je Centar za socijalni rad “Sveti Sava”, koji je po oceni komisije zaslužan za pomoć koju dobijaju mnogobrojne porodice i Nišlije, a pogotovo u vreme pandemije kada je to najpotrebnije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    12:38 // 12. 1. 2022.

    Bolje dajte taj novac za lecenje bolesne dece, partijarh neka pociva u miru, on je postovan i sa spomenikom i bez njega. I njemu bi bilo milije da se spase neciji zivot od ovoga sta vi planirate!

  • Igor

    11:40 // 12. 1. 2022.

    Zašto Irinej?

  • Zare

    09:21 // 12. 1. 2022.

    Babe slave, preziru junake.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: