Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 5. 4. 2021.

| Društvo

Urušava se asfalt i upadaju šahte u Ulici Svetolika Rankovića u Nišu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Ulica Svetolika Rankovića
Rupe se već sledećeg dana pretvaraju u kratere; foto: Z. N. P.

Da je asfalt u Ulici Svetolika Rankovića, koja je rađena pre nepunih godinu dana, napukao i urušava se, kao i da se rupe već sledećeg dana pretvaraju u kratere, upozorava stanovnica ove ulice. Kako kaže, za dan šahta upadne, a tu prolazi i redovna autobuska linija pa je veliki rizik za saobraćaj.

Ulica Svetolika Rankovića Opet se otvorile rupe na ulicama Palilule; foto: Z. N. P. Stanovnici Njegoševe i okolnih ulica su gubili tlo pod nogama i prošle godine od juna do avgusta, a od tada, kažu, niko od nadležnih više ništa nije pipnuo i rupe su se opet otvorile.

Prošla sam od Njegoševe prema Kuli, zatekla sam katastrofu, juče je bila mala rupa, sada su već krateri. Cela šahta je upala, čovek može da polomi kola, veliki je rizik i za autobuse, neko ovde može glavu da izgubi, nema ni A od asfalta - priča jedna od stanovnica ulice.

Ova Nišlijka smatra da je uzrok problema polovično urađena rekonstrukcija ulice.

Ulica nije rekonstruisana, nije podizan asfalt, to je krpljeno, kao što je sve ovde rađeno na prečac. Prošle godine je od juna do avgusta bila katastrofa, tri puta se podizao asfalt, sada su se opet otvorile rupe. To su kamenčuge, nije asfalt, dokle ćemo više da se igramo. Sinoć napuklo, danas rupa, šta će biti sutra. Od prošlog avgusta nisu ništa pipnuli, čekamo kišu da nam opet digne asfalt i onda ćemo da reagujemo - pojašnjava Nišlijka.

Ulica Svetolika Rankovića Stanovnici smatraju da je uzrok problema polovično urađena rekonstrukcija; foto: Z. N. P. Iz JKP Naissus rekli su za Južne vesti da će ekipe izaći na teren, proveriti o čemu se radi i da će, ukoliko je njihova nadležnost, adekvatno reagovati.

Direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović tražio je da se pitanja u vezi problema u Ulici Svetolika Rankovića pošalju mejlom, što su novinari Južnih vesti i učinili, a odgovori do objavljivanja teksta nisu stigli.

Podsetimo, niška Opština Palilula je prošle godine tri puta za nešto više od mesec dana pogođena poplavama.

Prvo sredinom juna, a osim brojnih kuća stradale su i ulice, a jedna od njih je bila i Njegoševa. Ubrzo se krenulo sa rekonstrukcijom ulice, prvi put nakon 20 godina, a samo jedna jača kiša je bila dovoljna da se u tek rekonstruisanoj Njegoševoj ponovo uruši asfalt.

Tada su stanovnici te i okolnih ulica na mini protestu upozorili da hitno treba rešiti problem sa ulicama i poplavama na Paliluli, međutim niko od nadležnih nije došao da razgovara sa njima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    17:07 // 6. 4. 2021.

    Lovicu, s mejlovi li ce krpite rupe !
    Poruka za glasace sns-a, sto ovde kukaju na lose izvodjenje radova - dodjite na kruzni tok, ispred Delte, da se smirite zbog rupcaga po Nisu i upropascavanja vozila, svirace vam fontana !

  • nikola

    06:02 // 6. 4. 2021.

    kazu zimsko odrzavanje..a cele zime sunce a putara ni za lek,izasli tek krajem marta kad je kisna sezona.Medjarci i Trace dobili tender,900mil din.SnS

  • nikola

    06:00 // 6. 4. 2021.

    ceo grad je pun rupa,prigradska naselja,sela...putevi nisu bezbedni za voznju,nisu dostojni coveka,nije humano da imamo ovakve puteve!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: