Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 14. 6. 2023.

| Društvo

Urušava se kuća, ugrožena bezbednost Nišlija, iz nadležne Uprave ćute

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Urušena kaću, problem (5)
Kuća je bez krova 2 godine, urušava se svakodnevno; foto: JV / N. Đ.

Napuštena kuća bez krova koja je počela da se urušava i ugrožava bezbednost đaka koji prolaze jedinim trotoarom pored kuće, a koja preti da će se urušiti u susedna dvorišta, problem je sa kojim se poslednje dve godine suočavaju stanari niške ulice Sindikalni stanovi u blizini Osnovne škole “Kole Rašić”. Iz nadležne Gradske uprave za građevinarstvo, ne žele da kažu da li imaju plan kako će rešiti ovakve probleme Nišlija.

Urušena kaću, problem Stanari sami sklanjaju fasadu koja otpadne; foto: JV / N. Đ. Nebojša Ristić, građanin čija se kuća graniči sa napuštenom kućom, ističe da delove fasade koja se svakodnevno urušava, sa ostalim komšijama sakuplja sa ulice i trotoara, te da je uplašen da li će se urušiti u njegovo dvorište u oštetiti mu kuću.

Takođe, Ristić kaže da đake, koji svakodnevno prolaze njegovom ulicom, upozoravaju da se odmaknu od kuće, kako bi sprečili potencijalne nezgode.

Plašimo se za bezbednost dece koja stalno prolaze tu na putu do škole, potencijalno ugrožen je i saobraćaj, šta ako otpadne deo i izazove sudare. Vlasnike kuća očigledno ne zanima, gomilaju im se računi koje niko ne pokuplja - rekao je ovaj Nišija.

Urušena kaću, problem (4) Iz Gradske uprave za građevinarstvo ne žele da kažu kako rešavaju ovakve probleme; foto: JV / N. Đ. Odgovori nadležnih su izostali. Iz Gradske uprave za građevinarstvo, čija su nadležnosti i "preduzimanje mera u vezi sa objektima sklonih padu, kao i u cilju bezbedenosti izgradnje i vodi postupak za uklanjanje stvari i drugih predmeta sa površina javne namene", nisu želeli da kažu da li imaju timove koji odlaze u rutinske inspekcije ili je potrebno da građani sami prijavljuju svoje probleme.

U telefonskom pozivu kratko je novinarima Južnih vesti rečeno da ne žele da daju bilo kakve informacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Мики Микић

    16:41 // 15. 6. 2023.

    Шта рећи а не заплакали? Трећи мандат власти у Нишу а град пропада! Најбитније да поплочавају трг и реновирају паркове! Вероватно корупција до гуше све то њихови људи добијају послове који су небитни за функционисање града али нико да потегне питање одговорности градских власти. Испада да жути лопови нешто урадите за град а ови сад само подршку Вучићу да сређује Бг јер га горе не гласају а ми беда

  • Alex

    13:34 // 14. 6. 2023.

    Od svih Opština u gradu, Palilula ima ubedljivo najgore ulice sa najviše ostećenja i niko prstom me mrda. Kuće se raspadaju, prljavstina na sve strane a predsednik Opštine samo se pojavi na tv-u kad treba da se organizuje neko ždranje i pijenje po Paliluli. Predstavlja se za nekog Palilulca a prstom ne mrda da popravi stanje u Opštini. Bruka i sramota od čoveka!

    • Var tehnolog

      19:19 // 14. 6. 2023.

      NEMA vise Palilulaca! Predsednik je folirant,preletac I ciljna grupa su mu nepismeni. Nigde i nikad taj nista nije radio.

    • Mix

      22:17 // 14. 6. 2023.

      @Alex- što si takav, prozivaš najlepšeg na Palilulu, bliskog druga na zamenicu? njih dvoje mogu tri dana da sede u kafanu o tuđem trošku, a u životu zajedno nemaju tri meseca radnog staža.

  • Ахм

    12:59 // 14. 6. 2023.

    Улица Стевана Првовенчаног 7,цела кућа склона рушењу, кровни део куће у Улици Седми јули бр9

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: