Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 23. 5. 2024.

| Društvo

Urušava se napuštena kuća posle kiša, Nišlije i daje čekaju reakciju nadležnih

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
1716407210448
Kažu da su nadležni ćutanjem rekli sve i pitaju da li čekaju da se dogodi tragedija; foto: Čitalac

Napuštena kuća bez krova, koja je pre tri godine počela da se urušuva u susedna dvorišta u Ulici Sindikalni stanovi, za stanare predstavlja veliki bezbedonosni problem. Kažu da su ugroženi i đaci koji tuda putuju do škole "Kole Rašić" i pitaju nadležne "da li čekaju da se neka tragedija dogodi da bi rešili problem".

Kuća koja se graniči sa napuštenom kućom pripada ocu Nebojše Ristića koji ističe da delove fasade koja se svakodnevno urušava, sa ostalim komšijama i dalje sakuplja sa ulice i trotoara, te da je uplašen da li će se urušiti u njegovo dvorište u oštetiti mu kuću.

Urušena kaću, problem (5) foto: JV / N. Đ. Takođe, Ristić kaže da je posle svakih kiša taj strah još veći, ali da se najviše plaši za bezbednost đaka, koji svakodnevno prolaze njegovom ulicom, te da ih upozoravaju da se odmaknu od kuće, kako bi sprečili potencijalne nezgode.

I posle skoro godinu dana i dalje se ništa ne dešava, a stanje kuće je još gore. Posle svake kiše se fasada obrušava, što možete i videti na slikama. Da li nešto treba da se dogodi da bi nadležne službe reagovale, s obzirom na to da je ulica prometna i da deca koja pohađaju školu ovde prolaze tuda i brinu za svoju bezbednost - kaže Ristić.

Kada su o ovom problemu novinari Južnih vesti pisale prošle godine upitali nadležne pre godinu dana, rečeno je da ne žele da daju bilo kakve informacije, a Nišlija čija je kuća ugrožena zaključuje da su tim ćutanjem sve rekli.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Više zaradi suncobran u Crnoj Gori nego radnik u Srbiji, sramota!

Sramota Čitalac

Tekst: Leskovačka opozicija: Zahtevi radnika opravdani, problem nije rukovodstvo, već država

Pronađite nas na: