Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:11, 10. 5. 2022.

| Društvo

Urušeni bedem iznad puta Pirot - Bela Palanka ni posle 5 meseci nije saniran

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
odron
Pet meseci čeka na sanaciju; foto: printskrin

Da će uslediti "hitna sanacija" - odgovor je bio nadležnih iz Javnog preduzeća Koridori Srbije sredinom decembra 2021. godine, nakon što se urušio zaštitni bedem iznad puta Pirot - Bela Palanka, kod sela Staničenje i Osmakovo. Pet meseci kasnije situacije je identična ili čak i gora - materijal je i dalje na putu, za saobraćaj je na toj deonici i dalje zatvorena jedna traka, a odron i klizište nisu sanirani.

Klizište je proradilo nakon decembarskih padavina, kada su se u dužini od oko 30 metara "torkret beton" i zemlja odronili i završili na kolovozu, na putu koji ide tik iznad Koridora 10, a kojim i dalje saobraćaju autobusi i automobili od Pirota ka Beloj Palanci i Nišu. klizište "Nekomercijalnim" putem saobraćaju svakodnevno autobusi; foto: printskrin

Tada su i iz preduzeća Koridori Srbije, koje je zaduženo za tu deonicu, odgovorili da su odmah angažovali projektanta za izradu hitnih mera zaštite deformisanog dela useka.

Na osnovu predloga projektanta, izdati su odgovarajući nalozi Izvođaču za hitne mere stabilizacije useka, kako ne bi došlo do dalje progresije klizanja - saopštili su tada.

Međutim, situacija na terenu se od tada nije mnogo promenila, svakako ne na bolje. Vozači koji prolaze tom deonicom, na koju su povezani i meštani brojnih sela između Pirota i Bele Palanke, ali i vozači autobusa koji iz Pirota ili Dimitrovgrada saobraćaju ka Beloj Palanci i Nišu, i dalje pitaju kada će se odron sanirati i obe trake profunkcionisati.

Sada iz Koridora Srbije, koji taj put nazivaju "nekomercijalni", iako tu saobraćaju i autobusi, kažu da su od februara do marta radili na projektnom zadatku kako bi se napravio projekat za izvođenje radova.

Prema navedenom projektnom zadatku, u završnoj fazi je izrada i predaja projekta za izvođenje radova. Naredni koraci podrazumevaju davanje saglasnosti Nadzora i Investitora na projektno rešenje, prema kojem će se sprovesti mere hitne sanacije - saopštavaju iz Koridora.

Kada će se, ali i kada to rešiti, iz Koridora odgovaraju - u toku ove građevinske sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sole

    18:23 // 14. 5. 2022.

    Čudno bi bilo da se ne raspada. Setite se poplave pre godinu dana na novom delu autoputa i sve će vam biti jasno. Ljudi pojma nemaju, a grade zemlju sve u 16. Ni Bog ne može da nam pomogne

  • ????&!!!!

    12:43 // 12. 5. 2022.

    Nije kod Staničenja već kod Crnoklišta !

  • Rade

    14:29 // 11. 5. 2022.

    Zovite precednicu iz Babušnicu ona mnogo sposobna i stroga ce ga napravi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: