Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 22. 10. 2015.

| Društvo

Ušao u učionicu prvaka i krao iz učiteljičine torbe

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
os sveti sava
Škola ima 4 ulaza; foto: b92

Dok su đaci prvog razreda niške Osnovne škole “Sveti Sava” bili sami u učionici, u nju je ušetao mladić koji ih je, kako kažu neki roditelji, pitao da li imaju novac, a potom iz torbe učiteljice ukrao novčanik i mobilni.

Roditelji koji su se obratili našoj redakciji ističu da ih je ovaj incident jako zabrinuo, te da nisu sigurni koliko su zapravo njihovi mališani bezbedni u školi.

Taj mladić je mogao da unese oružje, da možda povredi neko dete. Kako je moguće da su prvaci ostavljeni sami i kako je moguće da je taj čovek ušao neprimećeno u školu i učionicu? - pita se jedan od roditelja.

On ističe da su mališani bili zbunjeni i da nisu bili svesni situacije, te, na sreću, ovo nisu doživeli kao traumatično iskustvo.

A šta da je učiteljica ušla u učionicu dok joj je krao stvari iz torbe? Sigurno bi došlo do incidenta koji bi potresao decu - ističe otac jednog od učenika.


os sveti sava direktorka Direktorka ističe da su učitelji uvek sa decom, ali da su ih sticajem okolnosti ostavili same na kratko; foto: b92Direktorka: Bezbednost dece nije bila ugrožena

Direktorka OŠ “Sveti Sava” Radmila Ivković potvrđuje da je lopov ušao u učionicu u toku malog odmora, kao i da učiteljica nije bila sa đacima jer je bila na kratkom sastanku.

Za vreme odmora učitelji uvek budu ispred ili u učionici, a dva dežurna pomoćna radnika su u hodnicima. Juče su učitelji imali zajednički sastanak u kabinetu koji se nalazi dva do tri metra od učionice u kojoj se desio incident. Dva pomoćna radnika koja je trebalo da budu u tom bloku, sticajem okolnosti bili su na drugim zadacima u tom trenutku - objašnjava Ivkovićeva.

Ona napominje da su učitelji uvek sa đacima, uključujući i mali i veliki odmor, posebno kada su prvaci, ali da je juče “bio takav sticaj okolnosti da ih je učiteljica ostavila na maksimum 5 minuta, a mladić iskoristio situaciju”.

Direktorka škole kaže da ne poriče odgovornost, ali ističe da bezbednost dece nije bila ugrožena.

Taj mladić nije ni prišao deci, nije im tražio novac, samo ih je pitao ko im je učiteljica i koje su odeljenje i potom prišao katedri i pokrao učiteljicu. Razumem zabrinutost roditelja jer kada pošalju svoje dete u školu moraju da budu sigurni da je ono bezbedno, ali njihova bezbednost nije bila ugrožena - objašnjava Ivkovićeva.

os sveti sava Škola bez video-nadzora; foto: b92Napominje i da škola ima 4 ulaza, te da ih je teško kontrolisati. Video-nadzor poseduju, ali je godinama u kvaru, a u školi nemaju praksu da upisuju sve one koji u nju uđu.

Prošle godine kada sam postala direktor izdala sam naredbu da se zaključavaju ulazi, ali je bilo puno negodovanja. Pre nekoliko godina smo pokušali i privatno obezbeđenje da uvedemo, to je pola godine funkcionisalo, ali nije bilo interesovanja roditelja - objašnjava direktorka OŠ “Sveti Sava”.

O krađi koja se desila usred učionice tokom nastave obaveštena je policija, a na pitanje gde je bio školski policajac, direktorka kaže da on često obilazi školu i da je “sprečio mnoge situacije, ali da ne može da bude stalno da bude tu jer je zadužen za još dve osnovne škole”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljilja

    18:49 // 27. 10. 2015.

    Nisam čula da je direktorka dala ostavku! Šta čeka? Šta čeka načelnik? Šta čeka ministar? Zašto je smene već jednom? SRAMOTA!

  • jelena

    23:17 // 25. 10. 2015.

    Poštovani,
    nazalost ovakve i mnogo gore stvari se desavaju svuda .Škola Sveti Sava je škola koja je uvek imala i danas ima odlican obrazovni kadar i djake koje ostvaruju zavidne rezultate ali se o tome ne piše!!!Moje dete je bilo djak osnovne škole Car Konstantin i na kraju nastave kada sam došla po dete u gužvi mi je neko ukrao novčanik u učionici, ali niko nije u školi bio zainteresovan!

  • Ss

    15:34 // 25. 10. 2015.

    Pa kad malo bolje pogledam tog fantoma niko nije ni opisao, ni snimio, ni prozvao! Kao da je direktorka pokrala uciteljicu, koliko su je isprozivali! Svako ko voli krimice i pomalo razmislja vidi da je ovo unaped smisljen scenario odredjene grupe ljudi koja mrzi uspesne i lepe zene! Srpska posla! Ako imaju hrabrosti sto joj se licno i profesionalno ne suprotstave nego koriste decu i roditelje!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: