Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 9. 7. 2020.

Uselili u dogradnju bez dozvole i traže od komšija da zajedno plate radove, dugogodišnji stanari odbijaju

Zgrada Pariske komune10; foto: JV Stanari se uselili u ovakvu dogradnju, traže da im komšije plate radove; foto: JV/J. A.

Zgrada u Ulici Pariske komune u Nišu pre više od 10 godina je dograđena, ali ne i završena, a stanari koji žive na poslednjim spratovima sada traže od svojih komšija da svi zajedno plate dodatne radove. Njihove komšije koje decenijama tu žive ne žele da se zajednički novac izdvaja za spratove koji nemaju ni upotrebnu dozvolu. Upravnica zgrade Violeta Đokić se sastala sa stanarima, a obratiće se lokalnoj samoupravi za pomoć i kompromisno rešenje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Aca Senzal

    10:00 // 9. 7. 2020.

    Ne razumem što se bune. Ovo izgleda kao sasvim pristojan golubarnik.

    • PRCKO

      12:12 // 9. 7. 2020.

      Tako je.Stari stanari dobili od preduzimaca pare I sad se prave ludi.Svi da daju pare I da se zgrada dovede u normalno stanje.

  • Yutka

    10:37 // 9. 7. 2020.

    A mozda bi bilo bolje da sruse tu nadogradnju i vrate u prvobitno stanje? Ko u opste dogradjuje zgrade u 21 veku? Koliko danas ima zgrada gde mogu da kupe stan one mozgovi se setili da dograde sprat.

  • Biti glup je in

    12:12 // 9. 7. 2020.

    Stanogradnja kao brz i lak novac je upropastila Niš. Niko neće da ulaže u industriju, samo zidaj-prodaj. Ovoliki grad da nema industriju odeće, obuće, nameštaja, mlekare, vinarije, konditorska fabrike... Da nije motanja kablova i rentiranja studentima, ne znam šta bi radili.

  • aha

    12:19 // 9. 7. 2020.

    A,posle da a im komsije naprave i park,kao ovima u Gornjematevackom Teheranu

    • Sonha

      17:23 // 29. 7. 2020.

      Ne .......Pojma nemas

  • Sale

    16:41 // 9. 7. 2020.

    Zašto krijete ime investitora? Ni u ovoj, ni u vesti od prekjuče (problem na Panteleju gde zbog investitora izvrsitelji dolaze stanarima na vrata) nije navedeno ime firme ili ime investitora koji je ojadio ko zna koliko ljudi

  • gaga

    10:28 // 9. 7. 2020.

    Uhapsiti takve preverante investitore,osude na robiju pa ne bih vise varali.Stanari svi treba da plate,jer su i stari stanari dozvolili gradnju tada.

    • Stanko

      11:44 // 9. 7. 2020.

      Potrudi se bar da procitas lepo clanak pa pisi komentare. Pise da je dovoljna vecina. Ne znam kojom logikom je donesen zakon ali tako ne. Dakle ne mozes po automatizmu da doneses zakljucak da su se svi slozili i da sad moraju da placaju. Sa druge strane, ovo sto se vidi na slikama nije nista u poredjenju sa opterecenjem konstrukcije koje je nadogradnjom dodato. Da je trebalo, zgrada bi...

    • Stanko

      11:50 // 9. 7. 2020.

      ... Pri izgradnji imala dva sprata vise. Ko garantuje stanarima nadzidanih zgrada da temelji i noseca konstrukcija mogu da nose dodatno opterecenje. Moguce je da nakon nadogradnje sve deluje dobro a da se nakon nekog vremena ili usled potresa pojave pukotine ili... Ko uopste veruje investitorima i njihovim projektantima ako su vec u stanju da ovako...

  • Čudesni dribling

    08:35 // 9. 7. 2020.

    Jel radi svetlo, radi, jel radi kablovska, radi... Pa šta još oćete!

  • P. Komune

    08:44 // 9. 7. 2020.

    Ista priča i u Pariske Komune 21.

  • Nenad Radulović

    16:27 // 9. 7. 2020.

    Gospođa upravnik je i upravnik zgrade gde ja živim. U podrumu curi voda iz vodovoda, upozoravam je na to zadnjih godinu dana. Ništa ne radi po tom pitanju, a odgovori koja mi je slala su smešni. Ali ona nije obaveštena...mislim, kako možeš da budeš upravnik, a da ne znaš kakvo potkrovlje zgrada ima, ili u mom slučaju podrum. Problem je što su ostalo stanari nezainteresovani da se bilo šta promeni.

  • Mara

    15:40 // 9. 7. 2020.

    Nikako to su uradili u soliteru Zorana Dinja 19 i sad hoće ponovo

  • Ranko Đorđević

    08:34 // 31. 7. 2020.

    Prvo treba utvrditi imovinsko pravno stanje tog prostora jer ako investitor nije izvršio odredbe ugovora ugovor se automatski raskida.Ako nema ugovora ne važe više ni kupoprodajni ugovori novouseljenih stanara, a ni građevinska dozvola, a ustupljeni prostor se vraća vlasnicima zgrade.Surovo jeste ali svi novouseljeni su morali da znaju u šta se upuštaju kad su se useljavali u takav objekat

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: