Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 26. 1. 2012.

| Društvo

Uskoro direktor Kliničkog centra Niš

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti, Novosti
klinicki-centar-nis

URS posle godinu dana pristao da niški Klinički centar "prepusti" SPS, saznaju Večernje novosti.

U tekstu "Pomirenje odmrzava Kadrovsku komisiju", Novosti pišu da je "na pomolu dogovor između SPS i G17 plus o ”vrućoj” fotelji direktora Kliničkog centra u Nišu" i iznose saznanje da su "Dinkićevi spremni da posle jednogodišnjeg međustranačkog nadgornjavanja, tu funkciju prepuste socijalistima".

Ako su informacije tačne, to bi značilo da će Vlada već na nekoj od narednih sednica usvojiti predlog Upravnog odbora KC Niš od 8. februara 2011. godine i imenovati dr Zorana Radovanovića (SPS) za prvog čoveka ove ustanove.

Novosti konstatuju da će tako konačno odblokiran i rad Kadrovske komisije Vlade, čije su odluke paralisane još od 17. septembra. Preciznije, kadrovska rešenja koja su predlagana Vladi nisu ni stizala na dnevni red sednica, jer su ministri iz SPS insistirali da se prvo reši slučaj iz KC Niš.

Podsećanje

Nakon sprovedenog konkursa, početkom februara 2011. godine Upravni odbor ove ustanove, kojim je predsedavao Boško Ristić (DS), za direktora Kliničkog centra Niš predložio je dr Zorana Radovanovića, funkcionera SPS. 

Ovu odluku odmah je osporio lokalni odbor G17 plus, tvrdeći da ta funkcija "po koalicionom dogovoru" pripada toj stranci. Istog momenta počeo je pravi medijski rat, u kome nisu bili ni pošteđeni novinari, koje je Branislav Jovanović (G17) optužio da objavljuju "naručene tekstove".

Prvi čovek URS Mlađan Dinkić, gostujući na niškoj TV5 izjavio je da bez obzira na predlog Upravnog odbora, Radovanović neće biti direktor.

Radovanović neće biti direktor Kliničkog centra, biće Kamenov. Sačekajte i videćete, tako će biti - kategoričan je bio Dinkić.

Sredinom februara Kadrovska komisija Vlade Srbije, kojom je u to vreme rukovodio ministar Oliver Dulić (DS), odlučila je da za vršioca dužnosti direktora predloži dr Borislava Kamenova (G17), koji je bio jedan od kandidata na Konkursu, ali je njegova kandidatura odbačena kao neregularna.

Krajem maja ministar Dušan Petrović, koji je u međuvremenu od Dulića preuzeo rukovođenje Kadrovskom komisijom, izjavio je da se za imenovanje novog direktora KC Niš čeka "zeleno svetlo Ministarstva zdravlja".

Početkom jula, prilikom posete Nišu, ministar zdravlja Zoran Stanković nije želeo direktno da odgovori na pitanje u vezi sa ovom temom. Stanković je uporno odgovarao "To će Vlada da odluči".

To je na Vladi, Vlada rešava po tom pitanju - rekao je tada Stanković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • as juzna pruga

    23:45 // 28. 1. 2012.

    Ma ovo je sramota trguju kao obicni pijacari kojima se uzgred izvinjavam jer ih smatram vredniji od politikanata koji su na nasoj sceni trenutno!A ovaj Stamenkovic radikal izgleda da je politicki puko u stranci pa se slihta SPS da se ogrebe za neko mesto da doglavi do penzije!!! Stvarno je sramota ko vlada i na koji nacim se radi u Nisu!!! Jos cujem da ce SPS da se odrekne Mileta Ilica i da ce neke tatine sinove da gura u prvi plan eeeee tu su grdno pogresili! Jedini koji nesto kako tako ucini za Nis bese i ostade Mile kakav god bio .....ostalo su sve pilecari i sitne dusice

  • zoki

    19:38 // 28. 1. 2012.

    lepo rece covek ni manje stranke ni vise vlasti,ode srbija niz vodu.sta je taj gospodin zoran? doktor , politicar, menadzer,vlast, pozadina za slikanje ministra policije.....

  • Zeleni Zub

    15:03 // 27. 1. 2012.

    Ne treba menjati šefa Kliničkog centra po političkoj osnovi već samo ako je neko dobro radio i zaslužno došao do tog mesta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: