Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 24. 4. 2012.

Uskoro izbor rektora niškog Univerziteta

univerzitet-u-nisu

Savet Univerziteta pokrenuo je postupak za izbor novog rektora, koji bi na funkciju stupio 1. oktobra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Prognozer

    20:50 // 24. 4. 2012.

    Da se kladimo: novi rektor je prof. dr Dragan Antić, dekan Elektronkog fakulteta. Zašto? Zato što je obezbedio glasače u Senatu i Savetu. Sadašnjeg rektora je uslovio u izboru da prihvati njegova četiri prorektora kada je bio v.d. rektor. Za predsednika Saveta izabrao je svog prodekana, dekanima je zapošljavao decu, ili bližu rodbinu, lobirao da budu izabrani za dekane, neki su zemljaci iz Vranja. Svako od dekana ima još po jednog člana Senata, koji neće izneveriti dekana. Sadašnji rektor hoće još jedan mandat, ali nema podršku rukovodstva fakulteta da produži radni odnos. Mogući rektor sa medicine zaglavio u nepotizmu i ozbiljno mu se ljulja i dekanska fotelja. MIle Ilić nema sada ambicije za rektora. Sve je na vreme obezbeđeno. Ostali mogući kandidati pored Antića nemaju nikakve šanse. Dobro je što će se ovim izborom Elektronski fakultet barem privremeno osloboditi apsolutizma Antića, iako se trudi da iza sebe ostavi pouzdanog podanika za dekana. Kladite se ako smete.

    • Branko

      13:37 // 25. 4. 2012.

      A da nije "Prognozer" možda voleo da bude rektor Niškog Univerziteta? Vidi se da je imao "temeljne pripreme" i da se bavio naučnim radom sa temom "Kako postati rektor na NU?"

    • Prognozer PLUS

      20:39 // 25. 4. 2012.

      Lako je kladiti se da ce Antic biti rektor jer je sve to vec namestio mnogo ranije. Ovaj Savet ce birati dva rektora u svo mandatu sto se nikada ranije nije desilo. Ali ajde da se kladimo ko ce biti dekan Elektronskog fakulteta! Konkurencija je veoma jaka. Predsednik Saveta ce biti ispaljen kao i mnogi pre njega (Ceda, Grade, Stojic, Bubanj, Mirko, ...). Da li ce to biti naucnik Aleksic, buduci sef Katedre Zorica Nikolic, kum Denic, ili neko drugi? To je za kladjenje jer ni oni sami jos uvek neznaju koga da postave za dekana ili ih je sramota da to javno kazu?

  • Prognozer

    16:22 // 25. 4. 2012.

    Budući rektore, nebojte se, nemate konkurenciju. Zašto ime "Branko", nije ti potrebna od-brana, sve si unapred obezbedio. Za svaki slučaj, biraj koga ćeš za dekana, možda će ti trebati mesto prodekana za finansije? Srećno!

  • Sale

    19:28 // 25. 4. 2012.

    Hehehehehehehe.... Pazi kad je ovaj utripovao da se svađa sa rektorom! :))))))))

  • komentator

    08:04 // 26. 4. 2012.

    Naravno opet komentarisu najpre oni koji su malo informisani ili nisu informisani.Rektor je dobio produzenje radnog odnosa na maticnom Fakultetu po vazecem Statutu Univerziteta kao i svi pre njega.Pored toga sadasnji rektor je predlozen na svom Fakultetu kao moguci kandidat za buduceg rektora.Dakle ucice u utakmicu za izbor rektora a hoce li je dobiti videcemo.

    • Prognozer +

      09:53 // 26. 4. 2012.

      Ako dekan Fakulteta zaštite na radu nije bio za produženje radnog odnosa sadašnjem rektoru, kako li će se izjasniti na Senatu. Poštovaće odluku Veća fakulteta? Najviše što može da podrži na Senatu jeste produženje radnog odnosa do jedne godine, kakvu su praksu već unapred uveli, upravo zbog sadašnjeg rektora. Prema tome i taj adut vam ne pali. Ako smo malo informisani, šta li se sve još iza brega valja. Živi bili, pa videli, jer možda bidne, al'ne mora da znači.

    • Selektor

      07:42 // 16. 5. 2012.

      Sadasnji rektor nebi trebalo ni greskom da moze da bude izabran za rektora. tako malo ljudskih i moralnih kvaliteta retko se srece. Secate se clanka na ovom istom sajtu Rektor ili selektor, e on ga najbolje opisuje. Ta igra velikog mocnika nema mesta na univerzitetu i bude li ponovo izabran to ce znaciti da moze opet iz dzepa da izvuce negok prorektora koji niti moze niti treba da bude izabran. Rektorat univerziteta treba da bjude krem naseg drustva a ja bih volela da to ponovo postane! Ajmo jednog CASNOG coveka za rektora!

  • Roditelj

    10:44 // 26. 4. 2012.

    Molim profesore da svoje sujete i zavist zadrže za sebe, da manje ispravljaju krive drine i rešavaju visoke politike, a da više razmišljaju o tome kako uče našu decu. Sve lošiji i lošiji diplomci izlaze sa fakulteta a o tome ovakvi prognozeri ne razmišljaju. Bitno je da se prepreda o tome ''šta se iza brega valja''. A to što mladi ljudi nemaju dovoljno znanja nakon fakulteta da se zaposle i reše svoje egzistencijalno pitanje očiglendo nikog nije briga. Zato nam tako i ide u ovoj našoj Srbiji...

    • Roditelj

      18:43 // 26. 4. 2012.

      Upravo zbog ovakvog vašeg demagoškog razmišljanja imamo stanje u obrazovanju kakvo jeste. Da bi vam se deca obrazovala kako vi kažete morate imati prave akademke ličnosti koje vode ove institucije. Ako imate ovakve trgovce sitnopstveničkim interesima kakvi su sada na univerzitetu, njima je do pravog obrazovanje vaše dece stalo koliko do lanjskog snega, ali im je itekako stalo da dobro naplate studiranje vaše dece i to po sopstvenom cenovniku. Pa zar ne vidite kakve su sve namete propisali studentima čim uđu na fakultet od šaltera za svaki izdati papir do profesora koji im prodaju svoje rukopise na crno (u dogovoru sa rukovodstvom), sa što većim brojem ispitnih rokova to većim prihodom fakulteta i sl. Dajte progledajte jednom gde su pravi problemi. Pitajte svoju decu zašto nemaju motiva da uče i biće vam sve jasno o čemu se radi. Teško njima i Srbiji sa ovakvom vašom logikom.

    • Prognozer+

      21:39 // 26. 4. 2012.

      Upravo zbog ovakvog vašeg demagoškog razmišljanja imamo stanje u obrazovanju kakvo jeste. Da bi vam se deca obrazovala kako vi kažete morate imati prave akademke ličnosti koje vode ove institucije. Ako imate ovakve trgovce sitnopstveničkim interesima kakvi su sada na univerzitetu, njima je do pravog obrazovanja vaše dece stalo koliko do lanjskog snega, ali im je itekako stalo da dobro naplate studiranje vaše dece po sopstvenom cenovniku. Pa zar ne vidite kakve su sve namete propisali studentima čim uđu na fakultet od šaltera za svaki izdati papir do profesora koji im prodaju svoje rukopise na crno (u dogovoru sa rukovodstvom), sa što većim brojem ispitnih rokova zarad većeg prihoda fakulteta i sl. Dajte progledajte jednom da vidite gde su pravi problemi. Pitajte svoju decu zašto nemaju motiva da idu na nastavu i uče i biće vam sve jasno o čemu se radi. Teško njima sa vašom lokom.

  • Bivši student

    11:22 // 27. 4. 2012.

    "Prognozeru" pa Vi ste bili ustvari i "Roditelj", što bi se reklo "sudentska majka". Problem sagledavate sa svih strana odnosno iz svih uglova, jednom kao "Prognozer" a drugi put kao "Roditelj", "akademski" u svakom slučaju. Srećan Vam 1.maj, praznik rada.

  • jedna roditeljka

    16:41 // 22. 5. 2012.

    Dakle, prognozer je bio vidovit. Antic je novi rektor a smak sveta je definitivno poceo.
    Toliko o tome.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: