Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 22. 1. 2013.

Uskoro još kamera za snimanje prekršaja

g

Kamere koje beleže saobraćajne prekršaje biće postavljene na 35 do 40 lokacija u Nišu, najavio je gradonačelnik Zoran Perišić.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Treptuće zeleno

    19:13 // 22. 1. 2013.

    Postavljanje kamera je ok, ali treba se jos mnogo toga uraditi, npr. da se postave semafori za treptucim zelenim, a ne da na prepad vozaci koce na zuto i samim tim dovode u pitanje bezbednost svih ucesnika u saobracaju.
    Pitam ja vas, sta se desava ako prodjes kroz zuto, tj. ako nikako nisi mogao da zakocis bezbedno?
    Inace, u policiji su rekli da nisu upoznati sa kamerama, bila je ta vest pre oko mesec dana na jv.

    • igor

      17:42 // 22. 2. 2013.

      Tako je, vaznod a gradonacelnik trlja ruke za kazne a sto uslove nije stvorio za kamere, znam ljude koji cekaju da se upali crvene i ne voze nego se vuku ustrahu da ih ne snimmi kamera. Obavezno je trepcuice zeleno svetlo, a ne cap zuto i ti ulazis u raskrsnicu i kamera slika, odakel ja znam kad ce se upali zuto ??????? Jel treba da budemo vidovdnjaci? Vazno da gradonacelnik trlja ruke i da se zahvaljuje gradjanima sto su ugorzili bezbednost.

  • Cipelica

    12:58 // 22. 1. 2013.

    Svaka cast gradonacelniku na sprovodjenju ovoko korisne ideje. Trebalo je mnogo ranije postaviti kamere za belezenje prekrsaja. Sada mozemo da pariramo mnogim evropskim gradovima.

    • cole

      14:24 // 22. 1. 2013.

      Pa da to ej njegova ideja... :)
      Trebalo ranije ali nema para... I u BG i NS ima najvise 15, a kod nas ce 40...
      Iskreno rekao bi mu svaka cast, da se seti i negde postavi podzemnu garazu, a ovako, i nije mu neka odluka...
      Sve to dolazi od naplacenih kazni, a ako se pravi neki dil sa Telekomom, onda to nisu cista posla. Nema tu nikakvog dila, ponudis na tender, pa ko ima mrezu i infrastrukturu neka udje u posao. Sto npr ne moze neki kablovski ili wireless operater da postavi, nego mora Telekom.

    • Djoka Paracinac

      14:43 // 22. 1. 2013.

      Ej Cipelica tugo, jel pariranje evropskim gradovima osnovni razlog za postavljenje kamera?
      Nema veze sto manijaci jure narod po pesackim prelazima, lete umesto da voze.... tebi je vazno da mozes da napises na fejsbuku ili tviteru da i Nis ima siguronosne kamere .... i da je Nis spreman da udje u EU !!!
      Da ti je sa srecom i bericetom ...!!!!

    • Milos

      15:28 // 22. 1. 2013.

      Treba sto vise kamera ali treba i napraviti uslove za postavljanje kamera. To znaci da svi semafori na koje se postave kamere moraju imati trepcuca upozoravajuca svetla i brojace da bi ljudi mogli da vide kada ce se promeniti svetlo na semaforu. Ovako puniti budzet sa kaznama zato sto ste nesposobni da taj problem resite ne vodi nigde.

    • Miša

      15:59 // 22. 1. 2013.

      Što više kamera, to bolje. Ne primaju mito, ne pišu kaznu za nevezivanje pojasa umesto prolaženje kroz crveno, ne troše plate, ne troše službena kola. Sve u svemu, mnogo bolje i savesnije obavljaju posao od saobraćajaca.

  • aca

    14:46 // 22. 1. 2013.

    trebalo bi nekoliko kamera postaviti i u tzv. direkciju za tzv. izgradnju grada

    • Dragan

      20:07 // 22. 1. 2013.

      Molim vas da bar jednu rezervisete za GO Palilula u cilju zastite gradjana koji tamo odlaze.

  • jovic miljan

    13:42 // 22. 1. 2013.

    Nemogu da verujem sta se radi,kako je moguce proci kada posle crvenog za 2 sekunde se pali zuto .sta uraditi ako kocis da stanes udarice te iza ako prodjes kaznice te nemoguce jeukociti kad je kratak interval od crvenog do zutog . Gospodo regulisite da semafori imaju trepcuce zuto pa ako i tada prolaze kaznjavajte.

    • Ivan Milovanovic

      20:43 // 22. 1. 2013.

      Ako te neko udari od pozadi onda je njeova krivica bez pardona! To se zove drzanje odstojanja. Kada se problizavate raskrsnici onaj iza tebe mora da bude spreman ako pocnes da kocis.. Uvek je krivica vozaca koji od pozadi udara auto ispred sebe!

  • Goran Jovanovic

    14:55 // 22. 1. 2013.

    Камере су одавно требале да буду постављене како би се сви учесници у саобраћају осећали сигурније. Нови Градоначелник је брзо препознао такву идеју и кренуо у реализацију. Међутим, реализација је кренула траљаво, конфузно, без кампање, без идеје, без основних инфо. за све учеснике у саобраћају, као да се ради у мутном, и веђина грађана, с правом, у старту постаје сумњичава, не верујући у исправност и корисност једне овакве идеје.
    Као грађани овог Града морамо да знамо ко нас снима, ко може да има увид у снимке и ко ће обрађивати и слати пријаве, као прво.
    Као друго, мора се знати зашто се постављају камере. Да ли се ради о пуњењу буџета Града и стицању профита једне повлашћене компаније или је циљ повеђање безбедности тако што ће прекршиоци плаћати казне помоћу којих ће се,према претходно утврђеним приоритетима, улагати у унапређење саобраћаја.
    Крајње је време да се господа из кабинета и Савета за безб. сб. тргну, на челу са већником и Градоначелником и да озбиљно крену у овај посао

  • Branislav Petrović

    14:43 // 22. 1. 2013.

    Pored "ležećih"policajaca dobili smo i "lebdeće" :)

  • Cipelica

    15:24 // 22. 1. 2013.

    Kamere mogu da rese bas te probleme koje nabrajate. Protiv njih mogu biti samo oni koji su skloni prekrsajima, i plase se posledica.

  • Doktor Zli

    19:02 // 22. 1. 2013.

    ...veze nema...

  • Dragan Jovanovic

    09:58 // 23. 1. 2013.

    Kamere su potrebne. Pre svega u klinickim centrima, u javnim preduzecima, u drzavnoj upravi i svugde gde se slabo radi a za posao za koji se trazi mito prima i plata. Ovako po starom obicaju pocinjemo od repa.
    Podrzavam da se prvo urede raskrsnice, usklade semafori, poboljsa saobracajna infrastruktura.A onda kazni svaka bahatost.
    Npr. na raskrsnici Bulevara Medijana i Knjazevacke, dolaskom iz pravca novog mosta u Knjazevacku se moze skrenuti uglavnom samo na crveno jer je nepregledno da se skrece dok se vozila iz suprotnog pravca kojima je otvoren takodjer semafor i idu pravo krecu kroz raskrsnicu.
    Jos gori primer je raskrsnica kod mosta kod toplane.

  • Nikola

    18:42 // 22. 1. 2013.

    Gosp. Djokice pošto ste vidim mali po vašem imenu da ste veliki zvali bi se drugačije da Vam objasnim ukratko smisao kamera. Prvo svrha kamera jeste bezbednost i kontrola saobraćajnica (a ne one Kineske koje je prethodna vlada kupila i ne mogu ništa da snime u kvalitetnom formatu). Druga svrha je od svih mandatnih kazni koje napiše MUP 30% se vraća u budžet grada tako da od tog novca mogu da se finansiraju druge potrebe grada. I treće i možda poslednje jeste da pariramo Evropskim gradovima.

    Za sva dodatna obaveštenja stojim Vam na raspolaganju.

    • Dejan Ilić

      19:34 // 22. 1. 2013.

      Objasnite meni, posto verujem da ste i Vi vozac, da li vi mozete da ukocite na vreme i bezbedno ukoliko se pred Vama bez najave (trepcuceg zelenog, ili brojaca sekundi) upali zuto svetlo?

      Ukoliko mozete, voleo bih da mi to i demonstrirate.

      Objasnite mi i to da li je u redu precutati pocetak kaznjavanja na dve u te svrhe nepripremljene raskrsnice i u javnost izaci tek mesec dana kasnije i nakon preko 800 registrovanih prekrsaja?

      Zar to nije moguce resiti na nacin kako je uradjeno u Beogradu, sto znaci pripremiti raskrsnice i blagovremeno obavestiti gradjane o nastalim promenama?

      Video nadzor uz kaznjavanje jeste dobra stvar za teske saobracajne prekrsaje, kao sto je prolazak kroz crveno svetlo, ili veliko prekoracenje brzine i nasilnicka voznja, ali tek kada su pomenuti i neophodni uslovi zadovoljeni.

      Ovako to zaista lici na iznudjivanje prekrsaja zarad punjenja budzeta, a ko bude kaznjen za ulazak u raskrsnicu na zuto svetlo (kako zakon kaze) pod ovakvim uslovima, jeste prevaren.

  • Milutin Stamenkovic

    14:19 // 23. 1. 2013.

    Niš je konačno dobio Gradonačelnika koje se brine o bezbednosti svojih sugrađana!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: