Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 9. 12. 2020.

| Društvo

Uskoro konkursi za direktore "Vodovoda", "Toplane" i "Komunalca" u Leskovcu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fotelja
Tri fotelje upražnjene; foto: A. Kostić

Da se raspišu konkursi za izbor tri direktora u leskovačkim javnim preduzećima, predložili su većnici na poslednjoj sednici. Nove direktore dobiće Komunalac, Vodovod i Toplana, biraće ih novooformirana komisija, a konkurse za direktorska mesta će morati da odobri leskovačka skupština.

Konkurs za direktora JKP Toplana se ponavlja, jer je prethodni sa početka godine bio neuspešan, a na čelu ovog preduzeća je v.d. direktor Novica Stojanović.

Kandidat mora da bude punoletan, da ima stečeno visoko obrazovanje, da ima najmanje 5 godina radnog iskustva na poslovima na kojima se zahteva visoko obrazovanje, da ima najmanje 3 godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća, da poznaje oblast korporativnog upravljanja, zatim da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova, da nije član političke stranke ili da mu je funkcija u mirovanju - jedinstveni su uslovi.

Većnici su formirali i novu komisiju za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora javnih i javno komunalnih preduzeća, na njenom čelu je Jasminka Milenković, šefica Odeljenja za komunalno-stambene odnose u gradskoj upravi, kao i Dragoljub Đorđević.

Oni su zamenili Žikicu Stojanovića koji više ne radi u lokalnoj samoupravi i Vladimira Brankovića koji je postao zamenik sekretara Skupštine grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof

    19:03 // 9. 12. 2020.

    Raspisu konkurs za direktore javnih preduzeca, a komisiju cine funkcioneri SPS-a i SNS-a. I gle cuda njihovi ljudi direktori. Potrudite se da direktor Vodovoda bude istoricar ili nastavnik Srpskog jezika a direktor Toplane poljoprivredni inzenjer ili Visa medicinska sestra. Steta je prava sto u Nisu nema ZOO vrt, bilo bi tu puno kandidata za mesto direktora...

  • Ponosni Nišlija

    18:26 // 9. 12. 2020.

    Kad bi u Leskovac došao Bajagić da kadrovira, Mesko bi ga išamarao i vratio u Zemun.

  • NIS

    17:27 // 9. 12. 2020.

    Mara za direktora hahaha

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: