Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 31. 3. 2021.

| Društvo

Uskoro konkurs za dodelu bicikala i rekonstrukcija dela biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Biciklistička staza1; foto: čitalac
Ovako je izgledala staza prošle godine; foto: čitalac

Narednih dana će, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, početi radovi na uređenju prvog dela biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića u Nišu - od pijace "Krive livade" do kružnog toka kod Sremske ulice. Kao glavni razlog zašto se kreće baš od te staze, gradonačelnica je navela oštećenja koja su nastala od korenja drveća, a najavila je i da će vrlo brzo biti raspisan i konkurs za bicikle, koje će ove godine Grad deliti umesto auto-sedišta.

Početkom marta na sednici Gradskog veća najavljeno je da će za kupovinu bicikla dati 5 miliona dinara subvencija, umesto za nabavku auto- sedišta, a konkurs za njih će, kako je rekla Sotirovski, vrlo brzo otvoriti.

Razmišljamo koji će to modeli biti, verovatno će biti jedan od modela da jedan bicikl bude po porodici, nećemo verovatno insistirati na tome da to bude domaća proizvodnja, jer imamo dva domaća proizvođača koji mahom ne proizvode već sklapaju bicikle, naći ćemo dobar model da svi budu zadovoljni – istakla je ona.

Nabavka bicikala je pokrenula i akciju rekonstrukcije biciklističkih staza, da bi građani imali i gde da ih voze. Sotirovski je dodala da i za obnovu staza treba mnogo para, ali da su "ušli u tu priču", pa će prvi radovi početi na Bulevaru Nemanjića, a ta staza i najviše brine građane, pa su se prošle godine žalili kada je asfalt bio podignut i ispucao.

Uveliko naši saobraćajci rade dokument, odnosno studiju o tome gde biciklističke staze nedostaju u gradu, kako se zapravo pravi taj prsten biciklistički, gde, šta nedostaje i ovih dana, pošto je lepo vreme, krećemo u rekonstrukciju prvog dela biciklističe staze, od pijace Boško Buha do kružnog toka do Sremske, to je biciklistička staza koja je možda i najveće oštećena upravo od korenja drveća – poručila je Sotirovski.

Podsetimo, građani su se i ranije preko aplikacije "Prijavi problem" žalili na oštećenja biciklističkih staza, a pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković je nedavno najavila uređenja staza zbog bezbednosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • eeee

    06:47 // 3. 4. 2021.

    eee moja ti radite ulice saobracaj katastrofa a posle 6 mes asfalt propada a tender zna ko uzima i pare talite...to li je zemlja,valjda treba se uradi

  • Andrija

    22:55 // 1. 4. 2021.

    Mora tu da se vozi na zadnji

  • Ivan

    08:33 // 1. 4. 2021.

    Mogu da postave u centar grada bicikl na zajam.Karticom platis i vozis se, za bike ima gps ugradjen za svaki slucaj. Em za turiste super, em za nas...

    • Ahm

      09:45 // 1. 4. 2021.

      A,uvece ih sakupljamo po dzipsi kings malu i kod znani narkomani?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: