Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 15. 5. 2014.

| Društvo

Uskoro odluka o proglašenju vanredne situacije

Autor:A. S., S. J.Izvor:Južne vesti
Kisa.jpg
Kiša u Nišu pada neprestano do sinoć (foto: Vanja Keser)

Štab za vanredne situacije Grada odlučiće tokom dana da li će u Nišu biti proglašena vanredna situacija, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Kako je rekao gradonačelnik Zoran Perišić, odlučivaće se i o tome hoće li škole raditi narednih dana, s obzirom na to da je bilo nekoliko takvih zahteva roditelja, uglavnom iz OŠ "Ratko Vukićević" pored koje su ulice bile potpuno poplavljene.

Prema poslednjim situacijama, poplavljene su ulice Vojislava Ilića kod Hitne pomoći, Timočka u Brzom Brodu, Čemernička u blizini stadiona "Mašinca" i Čairska ulica.

Zbog klizišta, u prekidu je regionalni put Novo groblje - Malošište, kao i Čečina - Rusna na koji se odronilo 200 kubika zemlje. Odrona ima i u blizini Klinike za plućne bolesti u Knez selu.

Probleme stvaraju i izlivanja Jelašničke i Knežičke reke.

Kako je još rečeno na Gradskom veću, padavine su nanele štetu zgradi ATD-a, studentskoj poliklinici i delu NKC-a, gde krovovi prokišnjavaju.

Perišić je istakao i podatak da je jutros, za samo sat vremena, od 6 do 7 sati, u Nišu palo 5 litra vode po kvadratnom metru.


Situacija na terenu se popravlja

Vodostaj reka je opao za 15-ak milimetara. U poslednjem satu pala su 4 litra kiše po metru kvadratnom. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić razgovarao je sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem.

- On smatra da nema potrebe da u Nišu proglašavamo vanrednu situaciju, ali je ne isključuje mogućnost da se takva situacija proglasi na teritoriji cele republike - rekao je Perišić.

Gradonačelnik dodaje da je kroz Zetsku prošao i prvi autobus i da se stanje polako popravlja. Klizište prema Knez Selu, kako je pojasnio, biće obeleženo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    13:55 // 15. 5. 2014.

    Dok oni odluce, mi se podavismo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: