Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 26. 11. 2013.

| Društvo

Uskoro predlaganje dobitnika gradske nagrade

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
11. januar
Održana 2. sednica Komisije za dodelu nagrade "11. januar"

Kandidate za dobitnike najvišeg gradskog priznanja, nagrade „11. Januar“, predlagači mogu da prijave od 2. do 16. decembra.

Kako je utvrđeno na prvoj sednici Komisije za dodelu ove nagrade, podnosioci predloga, pojedinci ili institucije, treba da obrazlože zašto smatraju da baš njihov kandidat, bilo pojedinac, grupa, fizičko ili pravno lice, zaslužuje ovu nagradu.

- Kriterijum za izbor će, kao i do sada, biti doprinos ukupnom razvoju grada predloženog kandidata, ne samo u ovoj godini, već uopšte – rekao je na sednici predsednik Komisije za dodelu nagrade Mile Ilić.

Ukupan nagradni fond je 500.000 dinara, a pošto će se novac ravnomerno podeliti svim dobitnicima, visina nagrade će zavisiti od njihovog broja. 11. januar Laureatima, osim novčane nagrade, sleduju diploma i statueta oslobodiosima Niša

Ilić je na sednici takođe predlagačima preporučio da ne predlažu sami sebe, kakva je praksa bila nekoliko poslednjih godina jer je to, prema njegovom mišnjenju, neumesno. Ipak, ni u tom slučaju neće biti tehničkih prepreka da i takvi predlozi budu uzeti u razmatranje.

I ove godine se, kao i ranije, očekuje oko 30 do 40 predloga, među kojima su dobitnici uvek birani jednoglasno.

Uz predlog treba priložiti i dokumentaciju - biografiju kandidata, dva primerka njegovog publikovanog dela, njegove planove, projekte ili kritike i stručna mišljenja o njegovom radu. Sve to treba poslati Skupštini Grada Niša sa naznakom "Za Komisiju za nagrade Grada Niša", na adresu Ulica Nikole Pašića 24, ili u elektronskoj formi na mejl [email protected].    

Javni poziv će, prema najavama, 2. decembra biti objavljen u Narodnim novinama i drugim medijima.

O dobitniku će biti odlučeno na sledećoj sednici Komisije koja je zakazana za 26. novembar, a nagrade će biti uručene 11. januara u 12 sati na svečanosti u Narodnom pozorištu.


Mile Ilić predlaže FK Radnički

Za sada je poznato da će jedan od predloženih dobitnika ovog gradskog priznanja biti niški FK Radnički.

- Iskoristiću  priliku da od 2. decembra za nagradu predložim klub koji ove godine obeležava značajnih 90 godina postojanja. Radnički je brend Niša. Sve generacije njegovih fudbalera i rukovodstava zaslužuju ovu nagradu. Nadam se da će i Komisija to utvrditi – kaže Ilić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: