Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:20, 9. 12. 2020.

| Društvo

Uskoro presuda u slučaju Nišlije koji klavirom "pravi buku"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vladimir aćimović
U problemu zbog muzike, komšiju uznemirava klavir; foto: privatna arhiva Vladimir Aćimović

Suđenje mladom niškom pijanisti Vladimiru Aćimoviću kome se pred Prekršajnim sudom sudi zato što je vežbanjem klavira uznemirio komšiju, nastavljeno je, a na poslednjem ročištu saslušan je oštećeni komšija. Aćimović je predložio da se saslušaju i njegovi roditelji jer se na suđenju utvrđuje ko je tog dana kada je prijavljen bio za klavirom - on ili neko od njegovih roditelja, oboje profesori muzike.

Buka ili klasična muzika, polemika je Nišlija nakon što je javnost upoznata sa slučajem 18-godišnjeg Nišlije koji studira u Beogradu i Gracu, stipendista je Fonda za mlade talente Republike Srbije, poslednje 2 godine i ne živi u Nišu, ali kada je tu, svira jer svakodnevno mora da vežba.

Ima saglasnost svih komšija, svira samo između 10 i 14 sati, kako kućni red i nalaže, ali sa jednim od komšija dogovora nema. Od njega je i dobio prijavu u februaru ove godine, a od policije prekršajnu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Do sada je održano nekoliko ročišta, a poslednje u sredu, 9. decembra.

Predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković kaže da će odluka u ovom predmetu biti doneta krajem decembra.

U sredu je saslušan oštećeni, a kako je okrivljeni predložio da budu saslušani njegovi roditelji, odlučeno je da se održi još jedno ročište pre donošenja sudske odluke. Nakon njihovog svedočenja zakazanog za 21. decembar, sudija će doneti odluku - rekao je Marković.

Aćimoviću preti novčana kazna, a nakon poslednjeg ročišta očekuje, kaže, da preovlada razum.

Saslušan je komšija i policajac koji je podneo prijavu. Ja nisam ispitivan, a moji roditelji će svedočiti. Izjave su bile opširne, ja sam dodavao neke izjave u zapisnik. Sudija je bio jako korektan. Detaljno se radi, ovo je ozbiljan postupak. Kada vidim kakva bude odluka, izjasniću se. U svakom slučaju nadam se da će se ovaj postupak završiti na način koji neće dozvoliti da se ovakve situacije ponove - rekao je Aćimović.

Podsetimo, slučaj “niškog bučnog klavira” stigao je i do predsednika Vučića i Ministarstava kulture i prosvete kojima je gonjeni pijanista pisao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pravda

    20:46 // 10. 12. 2020.

    " korektan sudija" ? ..zanimljiva i dobro osmišljena izjava mladog i ugnjetavanog pijaniste dok traje proces. Nadajmo se da je pravda iznad svega.

  • Naissus

    19:33 // 10. 12. 2020.

    "svira samo između 10 i 14 sati, kako kućni red i nalaže"

    "od policije prekršajnu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru"

    ??????????????????????????

    Ako iko razume, neka kaze?? Ako svira u vreme u koje je to propisano kucnim savetom, kako onda moze da krsi javni red i mir?????

  • Pravda

    19:28 // 10. 12. 2020.

    " sudija je jako korektan"...lepo vaspitano dete. Zanimljiva izjava dok traje proces. U ovom nekorumpiranom i moralnom društvu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: