Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 3. 3. 2010.

| Društvo

Uskoro rekonstrukcija hale "Čair"

Autor:E.J.Izvor:Južne vesti
Hala Čair

Hala “Čair” zrela je za ozbiljnu rekonstrukciju jer krov prokišnjava, pola elemenata u prljavim i zapuštenim toaletima ne radi, većina zidova je “izljuskana”, tako da će se narednih meseci veliki broj manifestacija i sportskih događaja odigrati u ovoj “posiveloj” atmosferi.

U ovom sportskom prostoru funkcioniše samo deo svlačionica i parket na terenima, što su Južnim vestima potvrdili i pojedini sportisti.

U Sportskom centru “Čair” kažu da je grad dobio kredit od nemačke Kfw banke i da će radovi krenuti polovinom juna meseca.

- Mi već imamo projekat za rekonstrukciju. Rok za završetak radova je 18 meseci, ali ćemo sve obavljati po fazama tako da se utakmice, sajmovi i druge manifestacije mogu održavati dok traje sanacija. Za sada je sigurno da će kapacitet hale biti proširen za 1.000 mesta pa će u ovom objektu događaje moći da prati 5.000 posetilaca - objašnjavaju u Čairu.

Član Gradskog veća zadužen za sport, Miodrag Radović, objašnjava neke novitete koji će postojati u hali i dodaje da kredit za adaptaciju hale iznosi 2,5 miliona evra.

- Sada mnogo toga nedostaje, a pre svega moramo da rekonstruišemo krov koji je, na žalost, građen kao levak. Od 1972. godine kada je centar građen, odvodni kanali za atmosferske padavine su propali, a lišće s okolnih stabala uvuklo se u te otvore i zapušilo odvode. Tako se kiša i sneg sakupljaju na krovu pa se otud javlja i prokišnjavanje - kaže Radović.

On dodaje da će posle adaptacije terenski deo biti u obliku kruga, a ne kao do sada pravougaonika.

- Parter pored terena biće uklonjen, a na tom mestu će biti pokretne tribine tako da se mogu održavati i veće manifestacije nego do sada. Komplet novinarska loža biće preuređena, hala će napokon dobiti ventilaciju, tako da nesnosne vrućine više neće biti. “Čair” će posle adaptacije dobiti i novi poslovni prostor jer smo primetili da sada ima mnogo neiskorišćenih površina - objašnjava Radović.

On kaže da trenutno traje procedura oko izbora banke koja će uz najnižu kamatu i druge uslove servisirati kredit Kfw banke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bogoljub Radosavljevic

    00:01 // 27. 3. 2010.

    Grad Nis zasluzuje totalnu rekonstrukciju hale Cair.od vanjskog do totalnog unutrasnjeg uredjenja.

  • milos

    16:21 // 3. 3. 2010.

    Pa dobro su se setili......sramota da nas grad ima samo jednu halu i to halu koja prokishnjava...uzas.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: