Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 6. 11. 2017.

| Društvo

Uskoro semafor na pešačkom prelazu u Dimitrija Tucovića

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-pesacki-dimitrija.jpg
Ulica Dimitrija Tucovića "crna tačka" za pešake; foto: Google Street View

Pešački prelaz kod Železničke stanice u Ulici Dimitrija Tucovića, koji je “crna tačka” u Nišu, konačno će biti bezbedniji za prelazak pešaka. Prema najavama gradskog većnika Igora Vojinovića, ispred “zebre” će biti postavljen semafor, koji će regulisati prolazak vozila i pešaka.

Posle nekoliko godina konačno je pronađen način da se na prelazu na kome su ginuli pešaci postavi svetlosna signalizacija, pošto su raniji izgovori bili da je ta saobraćajnica u nadležnosti Republike, i da je za nju zaduženo preduzeće “Putevi Srbije”.

Ipak, nova gradska Strategija za bezbednost u saobraćaju, čije se usvajanje, kako je najavljeno, očekuje u prvom kvartalu 2018. godine, predviđa povećanje bezbednosti na “crnim tačkama”.

Novi semafor bi, prema najavama, trebalo da bude postavljen i pre usvajanja ove Strategije, pa će se vozači zaustavljati ispred “zebre” već od sredine novembra.

Podsetimo, na pešačkom prelazu u Dimitrija Tucovića aprila 2015. autobus je usmrtio 81-godišnju ženu. Početkom te godine je automobil oborio 52-godišnjeg pešaka, decembra 2014. je taksista usmrtio pešaka, krajem novembra ove godine teško je povređena 63-godišnja Nišlijka, a u junu teško je bila povređena srednjoškolka.

Semafor je, podsetimo, skoro postavljen i na Broju 6, posle udesa u kome su povređena deca i onog u kome je ranije poginulo dete. Ovo je bio i zahtev roditelja koji žive u ovom delu grada, koji su nekoliko puta i blokirali Bulevar cara Konstantina tražeći da se “zebra” obezbedi.

Inače, izrada Strategije bezbednosti u saobraćaju koju će, kako navode, da prati i Akcioni plan, košta 2,8 miliona dinara. Pare su, dodaju, obezbeđene od saobraćajnih prekršaja načinjenih u Nišu, odnosno od naplaćenih kazni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djuram

    22:59 // 7. 11. 2017.

    Kod poste ledena stena je potreban semafor podhitno,nazalost svi cute.

  • Miroslav

    14:39 // 7. 11. 2017.

    A zasto jednom ne razmisljaju o kruznim tokovima ...nego o semaforima!

  • Ivan

    08:40 // 7. 11. 2017.

    Uzasno neosvetljen i nepregledan deo ulice gde nema onih reflektujucih "macijih oci" koje stavljaju ispred pesackih prelaza da bi se lepo video prelaz. Neko je pomenuo i ogradu sto je dobra ideja jer stalno pretrcavaju ulicu oni koji jure autobuse.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: