Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:53, 2. 9. 2018.

| Društvo

Uskoro zajednički granični prelaz Srbije i Makedonije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
1 Presevo - Granici prelaz foto i.m
Uskoro jedan prelaz; foto: I.M.

Kako bi se prepolovilo vreme čekanja i kako bi građani jednim stajanjem prelazili granicu između Srbije i Makedonije, kako su rekli danas u Preševu premijer Makedonije Zoran Zaev i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, startovao je projekat koji treba da dovede do objedinjenog prelaza i jedinstvene srpsko-makedonske carinske kontrole.

Vodeći ljudi dveju balkanskih zemalja sastali su se na jugu centralne Srbije, na prelazu Preševo-Tabanovci, kako bi “obnarodovali” nameru da naprave integrisani prelaz, a makedonski premijer Zaev izneo je podatak da se na Balkanu izgubi milijardu evra zbog čekanja na granicama.

Ovo je važan i značajan projekat za građane dve zemlje, ali i za građane celog regiona. Sam projekat znači da na jednom mestu na zajedničkom prelazu, građani mogu da pređu i prepolove vreme čekanja - rekao je Zaev.

Vučić istakao je da je namera Srbije da integrisane prelaze ima i sa drugim zemljama u regionu kako bi se ubrzao protok ljudi, robe i kapitala.

I jedan i drugi lider istakli su prijateljske odnose dve države, iako je pre samo godinu dana, nakon smene vlasti u Makedoniji, odlaska Nikole Gruevskog i dolaska Zorana Zaeva na čelo srpskog južnog suseda, bilo dosta turbulencija, pa čak i “optužbe za špijunažu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    17:09 // 3. 9. 2018.

    Makedonija sve cini da ublazi odluku o priznanju Kosova,donetu iz straha i zbog politicke koalicije sa albanskim partijama!
    Dzabe,procitani su!

  • Ivana

    11:01 // 3. 9. 2018.

    Nemaš ti pojma....

  • Kole

    23:10 // 2. 9. 2018.

    Pohvala!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: