Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:27, 16. 2. 2011.

| Društvo

Uspeh vlasotinačke gimnazijalke

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Maja Ristić

VLASOTINCE – Maja Ristić, učenica III3 Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu, osvojila je nagradu organizatora na konkursu u kategoriji „Piši, raspiši se“ Nezavisne organizacije za razvoj i promociju Srbije iz Beograda.

Konkurs je raspisan sa namerom da se postakne aktivizam kod mladih i da se čuje njihov glas o svetu u kojim žive.

O današnjim problemima mladih stiglo je više od 100 radova iz celog region, odnosno nekadašnjih jugoslovenskih republika.

Maja Ristić kaže da je ovo veliki posticaj za nju i da će svakako nastaviti da se bavi pisanjem. Ovom prilikom se zahvaljuje svojoj profesorici engleskog Biljani Pipović, jer ju je obavestila o konkursu i direktoru Vlasotinačke gimnazije Jovanu Karuoviću, koji je finsijski pomogao njen odlazak u Beograd.

Svi korisnici interneta mogli su da objave svoje radove i glasaju za kandidate u protekla dva meseca.

Pravo učešća u konkursu imala su sva fizička lica starosti 15 do 35 godina i zato u školi ocenjuje da je uspeh učenice Maje Ristić utoliko značajniji, jer još nije ni punoletna, a takmičila se i sa onima koji imaju akademsko obrazovanje.

Dodela nagrada obavljena je u beogradskom SKC-u minule subote, a nastupao je i poznati rok sastav Negativ.
 


Nagrade

NAGRADA ORGANIZATORA: Biljana Stojadinovic (Umka), “Pukotina poput sitnica”, Maja Ristić (Vlasotince), “Slušaj ovamo”; DOBITNICI NOVOGODIŠNJIH NAGRADA: Milica S, (Obrenovac), Nenad Kalabić , Biljana Đorđević (Odžaci); DOBITNICI NAGRADA PRESEKA ZA SRPSKU NOVU GODINU: Mladen Marjanović, (Odžaci), Biljana Stojadinovic, (Umka), Nina Rašić, (Obrenovac); DOBITNICI GLAVNIH NAGRADA (NAJVEĆI BROJ POENA SA SAJTA): Mladen Marjanović (Odžaci), Igor Jeremic (Pozarevac); DOBITNIK NAGRADE ŽIRIJA: Vladimir Perić (Beograd), “Obraz”; DOBITNIK SPECIJALNE NAGRADE Miodrag Popović (Kruševac), “Kad sam bio drvo pored puta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: