Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 8. 10. 2018.

| Društvo

Uspeh vranjskih gimnazijalaca u Rusiji

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
gimnazijalci vranje foto gimnazija bora stankovic
Vranjski gimnazijalci bili su jedini predstavnici Srbije; foto: Gimnazija "Bora Stanković"

Učenici vranjske Gimnazije “Bora Stanković” na Bios olimpijadi u Rusiji postigli su veliki uspeh osvojivši četiri nagrade na takmičenju iz oblasti hemije i biologije.

Aleksa Zdravković, učenik četvrte godine i Bogdan Stevanović, takođe učenik četvrte godine, takmičili su se iz oblasti hemije i obojica osvojili treće mesto. Učenici treće godine Emilija Petković i Dušan Rustić su se takmičili iz oblasti biologije i osvojili 3. i 1. mesto .

Istraživački duh i želja da uđu duboko u svet naučnog istraživanja podstakli su ove mlade ljude da studiozno rade i pristupe određenoj temi i daju svoj doprinos nauci koje svakako očekuje veliki poduhvat za ono što tek sledi – kaže direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

Prema njenim rečima, ovogodišnji takmičari su rešeni da snaže istraživački duh i već imaju ideje za sledeći poduhvat na nekom sličnom takmičenju.

Zanimljivo je da su vranjski gimnazijalci ove godine bili jedini predstavnici Srbiji na prestižnom naučnom takmičenju XXIII Bios olimpijadi, koja se održava u Sankt Peterburgu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cujte Srbi

    12:21 // 8. 10. 2018.

    Bravo.Sve cestitke vama , vasim profesorima i vasim roditeljima na velikom uspehu.Zelim vam mnogo srece u daljem radu.Budite vredni i razdragani kao sto ste sada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: