Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 3. 2. 2015.

| Društvo

Uspon na Midžor i skijanje na Babinom zubu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Midzor.jpg
Midžor je visok 2.169 metara

Oni koji uživaju na snegu mogu da u nedelju 8. februara pođu na "Zimski uspon na Midžor" ili skijanje na Babinom zubu tokom jednodnevnog izleta koji organizuje Planinarsko-alpinistički klub "Mosor".

Sa visinom od 2.169 metara, Midžor je najviši vrh srpskog dela Stare planine, a nalazi se na samoj granici sa Bugarskom.

Oni sa manje iskustva ili slabijom kondicijom, umesto na Midžor, mogu se penjati na Babin zub visine 1.780 metara, koji se nalazi iznad turističkog centra.

Polazna tačka biće planinarski dom koji se nalazi na 1.580 metara visine.


Vreme i za skijaše

Oni koji žele da uživaju na stazama Babinog zuba mogu da se organizovano sa ski-sekcijom PAK "Mosor" zabavljaju u ski-centru.

Dnevni ski-pas za odrasle košta 1.560 dinara, poludnevni 1.080 dinara, dok je za decu dnevni 1.200 dinara, a poludnevni 880 dinara.

Organizatori ističu da je neophodno poneti slojevitu odeću i zimske cipele, kapu i rukavice, ali i rezervnu odeću i obuću za presvlačenje posle uspona. Treba poneti i hranu i najmanje litar vode.

Kada je reč o opremi, neophodne su kamašne za sneg, baterijska lampa, naočare za sunce, zaštitne kreme za lice i usne, a treba imati kod sebe i ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu.

Pre polaska na uspon vođa uspona će pregledati odeću i obuću svih učesnika i ima pravo da na uspon ne povede učesnike koji nemaju adekvatnu opremu - upozoravaju organizatori.

Po ceni od 800 dinara, moguće je mesto rezervisati do 7. februara telefonom na brojeve 063/484-139, 066/484-139, 063/414-836 i 064/538-1422.

Polazak autobusom je sa parkinga kod Gradske kuće u 6 ujutru, a povratak u Niš se očekuje oko 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Železničar

    11:53 // 3. 2. 2015.

    Izuzetna akcija u najavi, PAK "Mosor" po tradiciji vodi na zimski uspon na Midžor, a podršku daju svi planinarski klubovi iz Niša. Biće to nezaboravna avantura i druženje. Svaka čast Mosorašima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: