Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 13. 11. 2012.

Ušteda energije u Kliničkom centru

IMG-2152.JPG

U Kliničkom centru u Nišu otvorena je nova kotlarnica na gas koja bi trebalo da greje sve klinike i centre, tačnije 19 zgrada u okviru ove zdravstvene ustanove.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nezaposljeni lekari

    14:25 // 13. 11. 2012.

    Direktore Radovanovicu, kada cete javno izneti plan zaposljavanja lekara u Klinickom centru, s obzirom da je u Domu zdravlja pre neki dan primljeno 4 lekara, a pre nekoliko nedelja u Hitnoj pomoci 1. Ostali lekari koji godinama cekaju nisu ni imali prilike za ta radna mesta,jer nije ni bilo konkursa, tako da smo o prijemima culi kad su vec i zavrseni. Jedini ste Vi dali obecanje o transparentnim prijemima, pa mislimo da je vreme da nam kazete ima li uopste nade za nas "manje vredne" u ovom gradu i ako ima kada i kako.

  • Zoran Radovanovic

    20:19 // 13. 11. 2012.

    Obećao sam završetak Kotlarnice i završena je.
    Obećao sam Urgentni centar i biće gotov za 10-ak dana.
    Obećao sam završetak radova na zgradi Kardiohirurguje i biće nastavljeni za par dana a zavrseni oko nove godine.
    Obećao sam transparentnost u zapošljavanju i biće.
    Molim Vas samo za malo strpljenja. Malo. Hvala.
    Zoki Radovanović

  • Nikola

    00:00 // 14. 11. 2012.

    Izgleda da med i mleko tece u Klinickom centru. U stvari je to mesto pravi horor za bolesnike! Tople vode do skoro nije bilo mesecima (moguce da je jos nema), prljavstina i djubre prekriva pod, narocito kad su lekari na seminaru pa se osoblje ponasa kao da je na odmoru.Dezurne sestre po dva sata (bukvalno) ne ulaze u sobe, pacijent pokida katerer dok bunca u snu, ostali iz sobe dozivaju jer covek krvari a njih nigde. Nestrucnost sveprisutna!
    Lekar ostavi pacijenta koji je dosao zbog problema sa nogama da STOJI skoro sat vremena u hodniku u kojem nema ni stolice, jer su mu "dosli neki drugari, pa ce za dva minuta primiti sledeceg". Bas tim recima se pravda! Prepisuju lek koji osiguranje ne pokriva, iako postoji odgovaracuja zamena za isti. Zasto?
    Mozda nema novca da se obezbede bolji uslovi, nema zavoja, cebadi, jastuka. Ali nemojte biti bahati i unistavati ljudsko dostojanstvo bolesnika!

  • nikola

    02:26 // 14. 11. 2012.

    Gospodine nezaposlijeni odakle vam ta dezinformacija da je u DZ primljeno 4 lekara. Nemojte da sirite lazi jer tamo nije primljeno nijedno novo lice. Pojedinim kadrovima je produzen ugovor i to je to.
    Profesore a ko ce da operise u toj zgradi. Mislim na onu kojoj su u predizbornoj kampanji otvarali prvi sprat :)
    U Nisu jos ne radimo neke mnogo jednostavnije intervencije vec ih saljemo za Bg tako da smo mi daleko od toga. I dajte molim Vas regulisite parking prostor u KC tj. zabranite ono parkiranje ko gde i kako stigne.

  • Nezaposljeni lekari

    11:41 // 14. 11. 2012.

    Nikola, po Vasoj decidnosti da niko nije primljen vidim da pripadate strukturi koja o tome odlucuje. Nadam se da prepoznajete nemoc i problem mladih lekara koji godinama cekaju na posao u ovom gradu. Jedini cilj nam je resavanje sopstvene egzistencije, a oslanjamo se samo na svoje znanje i moral. Godinama nema konkursa, nema nikakvih kriterijuma za prijeme, tako da Vi koji imate priliku mozete se protiv toga boriti. Zaposljavaju se ljudi koji mnogo krace cekaju, sa mnogo nizim prosekom. Za sada je jedini Dr Radovanovic iskazao zelju da nam se obrati, to za pocetak treba postovati, a realizacija ce dati konacan zakljucak.

  • nikola

    17:12 // 15. 11. 2012.

    Ne pripadam toj strukturi jer mi je osatala jos Sudska medicina, tako da me ceka ista sudbina kao i tebe, ali to ne znaci da sirim lazi. Tacno je da nije bilo konkursa ali za to su kriva bivsa rukovodstva, pogotovu profesor Trenkic ali i ostali. Sadasnja rukovodstva imaju lose rasporodjene kadrove, manjak osoblja a i manje para. A i veliki broj LJEKARA nam je po nekoj osnovi zauzeo mesta pa se i o tome cuti. Zar nije logicno da mirodjne Nislije imamo prvenstvo u svom gradu? O proseku nece da prica. Pogledaj samo ko je i sa kakvim prosekom upisao doktorske studije. Ovako na papiru sve sami genijalci, a u stvari???? Svi cekamo konkurse, a koliko je to realno videcemo.

  • Nezaposljeni lekari

    12:45 // 16. 11. 2012.

    Nikola, posto vidim da jos niste licno ni krocili u agoniju zvanu zaposljavanje pomocicu Vam da shvatite sustinu: 1. bice Vam tesko da odvojite laz od istine, a kako vreme prolazi shvaticete da je jedina istina kad se Vi zaposlite 2. Ne napadajte, niti branite druge, borite se za sebe 3. Mi, rodjeni Nislije, nemamo prednost, jer je zvanicna informacija iz NSZ da je to diskriminacija. 4. pri zaposljavanju je nekom sve olaksavajuca okolnost, a nekome sve otezavajuca 5. konkursi su do sada bili samo fino upakovani prijemi sa sistemom bodovanja prilagodjeni planiranim kandidatima. Sada nam samo preostaje da vidimo da li je Dr Radovanovic covek od reci ili jedan od vecine. Pozdrav i sve najbolje.

  • dr Vuk Blagojević

    16:39 // 27. 11. 2012.

    Direktore svaka čast za ispunjena obećanja!Mislim da je red da ispunite obećanje i od 2.10.sastanak sa sindikatima.Što se tiče zapošljavanja u domu zdravlja to apsolutno nije istina,odgovorno tvrdim da je to laž.Sve najbolje u daljem radu i ne zaboravite da i pored silnih obaveza posvetite koji minut dragocenog vremena svojim istinskim prijateljima!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: