Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:32, 23. 4. 2021.

| Društvo

Ustupanje atarskog puta u Panteleju državi uvod u završetak nekadašnjeg Somborskog bulevara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
somborski
Tehnički rešen nastavak izgradnje Somborskog, a kada će i stvarno biti ne zna se; foto: U. A.

Na hitnoj sednici niške Skupštine odbornici su usvojili odluku da atarski put u naselju “Ardija” u Panteleju ustupi državi kako bi se tu gradili stanovi za bezbednjake, a kako je pojasnio većnik Nenad Stanković, Grad dobija izgradnju okolnih saobraćajnica uključujući i završetak nekadanjeg Somborskog bulevara i njegovo spajanje sa Bulevarom heroja sa Košara.

Sednica koja je hitno održana, prekinula je nakratko onu koja je bila u toku i koja traje već drugi dan. Ona je u jednom trenutku, kako je rekao socijalista Mile Ilić, izgubila smisao, ali je na kraju odlučeno da se parcela, zapravo atarski put, ustupi republici kako bi na nekadašnjem vojnom poligonu gradili stanove.

Radi se o atarskom putu koji prolazi kroz kasarnu Pantelej i deli kasarnu na levu i desnu stranu. Ima površinu 815 kvadrata. Atarski put koji je nesrećom ostao lokalnoj samoupravi koji 80 hektara deli na levu i desnu stranu. Sada samo treba da vratimo državi - rekao je odbornik Igor Novaković.

Nakon insistiranja opozicije, većnik Nenad Stanković pojasnio je da je ova tačka suštinski mnogo više od toga, jer stvara mogućnost za završetak Bulevara svetog Pantelejmona, a nekada Somborskog.

Cela ideja lokacije “Ardije” je bila oživljavanje tog područja, a onda i spajanje tog bulevara sa Bulevarom Nikole Tesle i Heroja sa Košara. Da se Somborski konačno spoji i završi prsten oko Niša. Pravno-imovinski odnosi su predstavljali problem, ali došli smo do finalne tačke da to okončamo u Katastru. Ovim aktom mi predajemo zemljište Republici Srbiji, nakon toga Direkcija za imovinu Gradu Niša dodeliće saobraćajnice koje će se graditi. Budući Somborski bulevar i saobraćajnice između blokova - rekao je Stanković.

On nije mogao da precizira rokove i kaže kada će sve biti završeno, jer pre svega sledi razminiranje terena, a zatim i pregled arheologa iz Viminacijuma kako bi proverili da nema zaostalih istorijskih objekata.

Nakon toga, ako sve bude u redu, kako je rekao, moglo bi da se krene sa izgradnjom, a novac za to će dati republika.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović je ovo nazvao istorijskim trenutkom.

Dame i gospodo odbornici, ovo je istorijski trenutak i ja mislim da bi za sledeću sednicu trebalo da pripremite snimak ove sednice i da neko stoji iza ovoga. Ja sam shvatio da je novac obezbeđen od države, što naravno podržavam i onda ću da glasam za ovo - rekao je Jovanović.

Međutim, i pored apela odbornika Ilića da odluka bude jednoglasna, od 43 prisutnih odbornika predlog je podržalo njih 39. Nakon glasanja, nastavljena je prethodna sednica koja je počela još juče.

Podsetimo, pored bulevara na ovom potezu bi, kako je ranije rečeno, trebalo da bude izgrađeno oko 2.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PASJAČA dva

    10:08 // 24. 4. 2021.

    Pohvale za našeg zeta Nešu Stankovića.
    Da njega nema ovaj grad bi bio selendra.
    Zete volimo te!!!

  • Ivan

    09:43 // 24. 4. 2021.

    Samo pravi i gradi,jer najlakše se peru pare preko gradnje......a to što niko ne održava već izgradjeno i što su rupe na sve strane i što su se bulevari raskopavaju?,koga briga!

  • miki

    06:13 // 24. 4. 2021.

    11.000 ljudi zivi u tim zgradama novim minimalni spisak,sto se zove mali sangai

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: