Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 24. 5. 2016.

Usvojen Plan o pružnoj obilaznici oko Niša

pruga Već godinama se priča o izmeštanju pruge iz centra grada; foto: tradeandexportme.com

Jednoglasnim usvajanjem Plana generalne regulacije obilazne pruge oko Niša na sednici Skupštine Grada stvorili su se uslovi za eksproprijaciju skoro 1.500 parcela. Ovim je, kažu u vlasti, načinjen prvi konkretan korak ka izmeštanju pruge iz centra grada.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Građ. inž. D.Stoiljković

    17:37 // 24. 5. 2016.

    Od izmeštanja verovatno neće biti ništa. Ta procedura je veoma složena za lokalne laike, a ja se radujem, jer nema logičnu trasu iza Vinika.

  • N

    19:33 // 24. 5. 2016.

    Tako se gospoda oterala tramvaj iz Niša. U svim većim gradovima u svetu pruga ide upravo u centar i većina ljudi iz okoline i drugih gradova dolazi vozom na posao. Kako je to uredjeno, zaštićeno, gurnuto iznad ,ispod zemlje ili ogradjeno zidom to je druga priča. Umesto da Niš iskoristi prugu pre svega za lokalni saobraćaj a ujedno je zaštiti kroz sam grad ,on tera voz van grada..Glupost...

    • Đole

      22:09 // 24. 5. 2016.

      Potpuno se slažem sa vašim komentarom,na taj način će se zapravo obesmisliti putovanja železnicom, od toga neće imati koristi ni železnica ni putnici.
      Naravno da treba izmestiti čvorište iz centra ali zamislite negog ko putuje iz Leskovca i silazi na stanicu aerodrom neće ni razmišljati o putovanju vozom,bez obira na cenu. Odluke donose oni koji ne putuju železnicom.

  • CVETKO prvi

    19:37 // 24. 5. 2016.

    Izmestati prugu zbog jedne "dresine", doduse -BRZE .........LUDILO !
    Ko ce poloziti KAMEN TEMELJAC ?

  • TOP

    19:48 // 24. 5. 2016.

    Pa na tu stranu se grad uveliko siri i u perspektivi ce pruga oped da prolazi kroz gusto naseljene delove grada.. Sira obilaznica je neophodna..

  • Zoran Cvetković

    23:03 // 24. 5. 2016.

    Ova garnitura vlada kratko a pamtiće je vekovima po zlu i otežavanju života građana. Na žalost velika većina voli da se pati to su bar izbori pokazali, pa ...srećno.

  • Zdrav razum

    23:34 // 24. 5. 2016.

    Slazem se da je potrebno izmestanje,ali umesto da puste prugu iza brda Vinik a ispod Kamenice oni guraju dva koloseka kroz Pantelej Vinik i Bjegovic ,gde je tek u planu sirenje Nisa u narednih 15 do 20 god.Kroz najlepsi deo novog grada. Glupost obicna

    • Ja

      03:23 // 25. 5. 2016.

      Vidis mi smo izglasali naprednu vlast koja ce da napredno usvoji da se sirenje grada odlozi za tamo nekih 30 ili 40 godina,kad ovi sto su na vlast i u opoziciji budu bili u penziji ili budu ispod Banje sto leci koske a ne vraca zivot.

    • Borko

      08:46 // 25. 5. 2016.

      Izvini "Zdravi razume" a gde prolazi autoput?
      Da li je možda pruga u koridoru tog istog autoputa? Čini mi se da tamo negde postoji i pruga za Zaječar, zar ne?

  • AntiPA

    08:58 // 25. 5. 2016.

    Grad doneo odluku o eksproprijaciji zemljista na osnovu obecanja Ministarke!? U kom republickom dokumentu stoji da ce republika uraditi bilo sta po ovom pitanju?

  • Neki sve znaju

    09:14 // 25. 5. 2016.

    Plan je platila zeleznica, pa je u njega ugradila svoje interese. Gradske interese niko nije smeo da brani strucno. Po direktivi. Niski Beograd na vodi!

  • Nislija

    08:23 // 27. 5. 2016.

    Hvala bogu da konačno krene proces izmeštanja pruge iz grada. E sada ćete videti kako će s pravom vrtoglavo skočiti cene stanova u Triglavskoj ulici, Dušana Popovića...

  • Koja

    16:06 // 27. 5. 2016.

    Kako su nam sposobni gradski čelnici ne bi me zacudilo da izmeste prugu kroz centar grada.

  • Arsic Bratislav

    13:09 // 21. 7. 2016.

    Ne mogu da shvatim celne ljude u Nisu.Sta znaci izmestiti prugu iz jednog dela grada u drugi.Pa i tamo zive ljudi.Dali ih je neko pitao dali su saglasni da im pruga prodje ispred kucnog praga.Dali su oni gradjani nekog nizeg reda.Naselje Calije nije dobilo do sada nijedan trotoar u naselju,godinama nije nista radjeno na ifrastrukturi ali im je zato doveden voz na kucni prag.Sram vas bilo.

  • Arh Ivković Živomir, Rutevac

    23:58 // 14. 11. 2020.

    Зашто се пруга не спушти у усек а преко ње се изгради модеран булевар од Нишке бање до КП дома (~1о км), етапно. На постојећим пругама које не сметају изградити нове станице и тиме добити шест до осам линија градске железнице. Коштаће више од 70 мил е али решава се ефикасан градски саобраћај који не загађује. Вољан сам да изнесем своје тврдње пред било ким ко сматра да ово није изводљиво.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: