Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 29. 10. 2021.

| Društvo

Usvojen Predlog subvencija za zamenu kotlova i stolarije, prvi na konačnoj rang-listi predsednik Skupštine Vranja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Zgrada Opštine - Vranje
Predsednik Skupštine prvi i na konačnoj rang listi; foto: M. D.

Gradski većnici usvojili su na današnjoj sednici Predlog odluke o dodeli subvencija za zamenu kotlova, stolarije i postavljanja solarnog grejanja, a to znači da će i predsednik Skupštine u Vranju Dejan Tričković, prema konačnoj rang listi, ipak dobiti 85.000 dinara pomoći za zamenu kotla u svojoj kući.

Kako je saopšteno nakon sednice, većnici su usvojili Predlog odluke o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije, kao i nacert Ugovora o sufinansiranju mera energetske sanacije.

Kao i na preliminarnoj, predsednik Skupštine Dejan Tričković, prvi je i na konačnoj rang-listi Komisije za realizaciju mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima na teritoriji Vranja, te će o tome da li će dobiti 85.000 dinara pomoći odlučivati njegove kolege odbornici na sednici Skupštine.

Podsetimo, kako je predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović rekao za Južne vesti, to što je Tričković prvi na listi nije zakonski propisan sukob interesa, ali je činjenica da o tome ko će dobiti novac odlučuju njegove kolege, te se prekršaj ogleda u moralnom kontekstu.

Kako je objasnio, to što je Tričković funkcioner ne čini ga manje građaninom, ali ga čini manje kvalifikovanim u odnosu na ostale građane koji nisu iz “kuće” koja odlučuje o tome.

Njegovu prijavu za subvencije iz vranjskog odbora Srpske stranke Zavetnici ocenili su kao bahatost i alavast, s obzirom da njegova mesečna primanja iznose 107.727 dinara, a iz lokalnog odbora Stranke slobode i pravde apelovali na nadležne da ispitaju društvenu odgovornost predsednika vranjskog Parlamenta.

Dejan Tričković je pre tri dana na sednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke smenjen sa mesta predsednika Mesnog odbora Raška, zbog, kako je rekao sekretar te stranke za lokalnu RTV - kršenja pravila i standarda ponašanja.

Sa druge strane, Tričković ne smatra da je prekršio moralna načela jer je, tvrdi, bilo novca za 17 domaćinstava, a pored njega su se prijavila još samo 4 kandidata, ali kako je rekao, ako se utvrdi da je u pitanju sukob interesa, kaže - poštovaće to.


Studentima sa prosekom do 9,5 po 20.000 dinara, onima sa višim prosekom 30.000

Na sednici Veća, navodi se, usvojen je i Predlog Odluke o visini studentske nagrade za najuspešnije studente sa teritorije Vranja.

Studenti sa prosekom od 9.25 do 9.50 dobiće iz budžeta Grada po 20.000 dinara, a oni sa prosekom iznad 9.51 iznos od 30.000 dinara, uz ispunjenje ostalih uslova - saopšteno je na gradskom sajtu.

Uslovi će biti navedeni u Javnom pozivu, koji će, najavljuju, biti objavljen sledeće nedelje na sajtu Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gile

    20:15 // 29. 10. 2021.

    Apsolutno nejasan konkurs, uslovi i druge informacije. Tako da nije moglo više ljudi da konkuriše i da su hteli.
    A i za pola, odakle.
    Drugim funkcionerima i nije potrebno. Snašli su se.

  • NA TRIČKA OBAVEZNO

    15:30 // 29. 10. 2021.

    DA MU SE POKLONI NAJBOLJI KOTAO I PANELI ZA SUNCE I DA MU SE INSTALIRA TOPLOTNA PUMPA I DA MU SE IZOLUJE I KUĆA I HOTEL AKO IMA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: