Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 20. 12. 2010.

| Društvo

Usvojen budžet Pirota za 2011. godinu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti

PIROT - Odbornici SO Pirot usvojili su budžet za narednu godinu, posle rasprave koja se uglavnom vodila između odbornika Demokratske stranke i odbornika Koalicije za Pirot.

Budžet opštine Pirot za 2011. godinu veći je u odnosu na ovogodišnji budžet za 8,79% i iznosi 1.052.000.000 dinara. Od ukupno planiranog iznosa budžetskih sredstava 21,48% su sredstva namenjena ulaganjima u infrastrukturu.

U narednoj godini planiran je početak izgradnje zatvorenog bazena, rekonstrukcija gradskog trga, izgradnja saobraćajne infrastrukture i izgradnja mosta Gazela.

Za oblast socijalne zaštite opredeljeno je 16,5 miliona dinara. Za lokalni plan akcije u narednoj godini predlogom budžeta opredeljeno je četiri miliona, za Kancelariju za mlade milion i 100 hiljada, 4 miliona dinara za javne radove na lokalnom nivou, 2,5 miliona dinara za podsticaj zapošljavanju udruživanjem sredstava sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, za volontere i samozapošljavanje.

U budžetu za 2011. godinu planira se izdvajanje 12 miliona dinara za poljoprivredu i 12 miliona dinara za subvenciju Gradskoj toplani.

Gotovo trećina budžeta opredeljena je za obrazovanje: 52 miliona za osnovno obrazovanje i 42, 5 miliona za srednje obrazovanje. Za kulturu je projektovano 58 miliona dinara.

Tradicionalano, u raspravi odbornici su najveću pažnju posvetili delu budžeta koji se tiče finansiranju medija. Za ovu namenu izvojeno je 15 miliona dinara.

Šef odborničke grupe DS u lokalnom parlamentu Srđan Mitić smatra da je ova stavka suvišna i da lokalna samouprava ne treba da finansira lokalne medije jer su oni osim Radio Pirota privatizovani.

Sa druge strane, predsenik opštine Vladan Vasić smatra da je finansiranje medija zakonska obaveza jer lokalna samouprava mora da informiše građane. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: