Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 13. 4. 2011.

| Društvo

Uvećan budžet Leskovca

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC - Planirani budžet Grada Leskovca za 2011. godinu iznosi 2.758.031.000 dinara i on je veći za 500 miliona dinara od iznosa koji je bio predviđen rebalansom budžeta za 2010. godinu.

Budžet, za koga je ocenjeno da ima razvojnu i socijalnu dimenziju, usvojen je na sednici Skupštine grada.

Iz gradske kase će biti finansiran početak radova na strateškim infrastrukturnim projektima, kao što je centralno postrojenje za prečićavanje otpadnih voda (190 miliona), hidrogeološka istraživanja (60 miliona) i program podrške građevinskoj industriji (23,5 miliona). Reč je o programu u kome lokalna samoprava učestvuje sa 10 odsto sredstava od iznosa za pet odobrenih projekata od Vlade Srbije, među kojima su i komunalno opremanje severne industrijske zone i izgradnja fotonaponske elektrane, te završetak izgradnje autobuske stanice.

Posebna pažnja posvećena je obrazovanju, pa je tako iz sredstava budžeta predviđenja gradnja školskih objekata za osnovne škole u Gornjem Stopanju, Donjoj Lakošnici, Donjoj Jajini i Brzi, dok će u Sejanici biti rekonstruisan školski objekat, a u školi u Grdelici krov.

Na pomoć za dogradnju ili obnovu objekata mogu da računaju i Specijalna bolnica SPEBO, Centar za socijalni rad i Narodno pozorište.
Na razne vidove socijalne zaštite u ovoj godini utrošiće se 61,6 miliona dinara, što je više za preko 60 odsto u odnosu na planirana sredstva rebalansom budžeta za prošlu godinu, a prioriteti će biti prošireni vidovi socijalne zaštite (dnevni boravak, personalni asistenti, pomoć u kući), kao i jednokratna novčana pomoć, prihvatilište za žrtve nasilja, naknada za novorođenu decu, materijalno obezbeđenje i povereništvo Komeserijata za izbegla i raseljena lica.

Za zdravstvenu zaštitu izdvojiće se 18 miliona dinara, za poljoprivrednike 20, za sport 90,2 miliona, za kulturu 202,4, za medije 18,7, za društvenu brigu o deci 214,4, za osnovno obrazovanje 134,2, a za srednje obrazovanje 52,6 miliona dinara.

Agencija za lokalni ekonomski razvoj raspolagaće sa 95,2 miliona dinara, a Direkcija za urbanizam i izgradnju sa 591,1, dok planirana sredstva za Fond za zaštitu životne sredine iznose 53,2 miliona dinara.

Gradski budžet određen je na osnovu planiranih tekućih prihoda, među kojima najznačajnije mesto zauzimaju prihodi od poreza na dohodke, dobit i kapitalne dobitke u ukupnom iznosu od 723,6 miliona dinara, poreza na imovinu od 213,4, poreza na dobra i usluge od 122,5, prodaja dobara i usluga 279,7 miliona dinara i transferi od drugih nivoa vlasti, koji iznose milijardu dinara.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: