Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 17. 6. 2022.

| Društvo

Uz pesme Goce Tržan otvoren vrtić u Novom Selu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
vrrrrt
Vrtić otvorila Goca Tržan; foto: T. T.

Nakon dve godine od početka izgradnje i nekoliko probijenih rokova svečano je otvoren vrtić "Cvetić" u Novom Selu, a mesta će biti za 120 dece. Otvaranje su obeležile koreografije mališana, ali i pevačica Goca Tržan uz pesme "Fitilj" i "Haljina".

Izgradnja vrtića u Novom Selu počela je pre dve godine i to tri dana pred izbore, a poslednji rok koji su nadležni najavili za završetak radova bio je oktobar 2021. godine. Ni taj rok nije ispoštovan, pa je objekat završen nakon osam meseci. vrt Konačno otvoren vrtić; foto: T. T.

S obzirom da ovde postoje dva privatna vrtića i da ima dosta dece, jasno vam je svakako da ima dosta dece koja čekaju na vrtić. Ovo će nam i finansijski značiti, prelepo izgleda sada vrtić, s obzirom na to kakva je ranije bila ta zgrada, ova sad zgrada je ulepšala prostor - kaže roditelj.

vrrrrtt Mesta će biti za oko 120 mališana; foto:T. T. Objekat se prostire na oko 800 kvadrata, a iz gradskog budžeta je izdvojeno, kako su rekli nadležni, 44 miliona dinara.

Za nas je ovo veliki dan, jer je JP "Pčelica" otvorila 30. vrtić po redu. To je vrtić "Cvetić" koji će primiti 120 do 130 mališana uzrasnih grupa od jaslene do predškolske. Puno nam znači ovaj vrtić, budući da ćemo rasteretiti kapacitete gradskih vrtića i upisati decu sa okolne teritorije i sa ovih mesta - rekla je direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić.

Dodala je da je na listi čekanja od 450 do 500 dece, kao i da će mališani moći da pohađajau "Cvetić" od 1. septembra.

Otvaranje vrtića je prošlo uz dečije pesme, koreografije "pčelica", ali i uz nastup Goce Tržan. Pevačica je otpevala dve pesme sa svog repertoara "Fitilj" i "Haljina", a na bini su joj se pridružile gradonačelnica, članice Veća, kao i direktorka vrtića. vrtt Vrtić "Cvetić"; foto: T. T.

Kako je rekla Tržan, u Niš je došla na poziv gradonačelnice Dragane Sotirovski i istakla je da je njen nastup za "dž".

Podsetimo, na ovogodišnjem upisu u vrtiće niške Pčelice popunjena su sva mesta i primljeno je 1.041 dete.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milanm977

    15:17 // 19. 6. 2022.

    Dajte deci prvo šund i ko će posle da uči školu kad su pare u tranše franke...

  • Mira

    23:14 // 18. 6. 2022.

    A do 1 septembra biće prazan i ako je otvoren juna. Štednja.

  • Svetlana

    13:54 // 18. 6. 2022.

    Na listi 450 dece? Malo sutra... jedino ako se racunaju zahtevi za prijem u vrtic koji su podneseni preko e-uprave. Stvarna lista cekanja broji preko 2500 dece. Nego...ovo prvo lepse zvuci. Jos da je istina...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: