Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:52, 21. 7. 2020.

| Društvo

Uz pomeranje rokova i brojne apele asfaltirana Ulica Branka Radičevića u Leskovcu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
branka radičevića leskovac
Konančno dobili asfalt, foto: Grad Leskovac

Umesto preskakanja rupa i bara kada je kišovito, stanovnici Ulice Branka Radićevića od pre desetak dana do svojih kuća dolaze asfaltom. Iako je, prema planu ulica trebalo da bude rekonstruisana u toku 2019. godine, to je urađeno godinu dana kasnije, a zbog čega su radovi odloženi, ne zna se. Građani kažu da su ipak zadovoljni jer su godinama čekali da im se ulica sredi.

Pre više od 2 godine građani ove ulice žalili su se na rupe i blato, o čemu su Južne vesti pisale. Kako su tada nadležni objasnili, ulica nije mogla da se asfaltira zato što nije bila prioritet jer na saobraćajnicu izlazi samo jedna strana i zato što nije bila u planu rekonstrukcije 2018. godine.

U gradski plan za izgradnju ušla je 2019. godine, kao i desetak drugih ulica i delova lokalnih puteva. Deo njih prošle godine je i završen, a zbog čega su radovi u Branka Radičevića odloženi, nadležni nisu pojasnili. branka radičevića leskovac Zamenjena i vodovodna mreža, foto: Grad Leskovac

Ipak, građani kažu da su zadovoljni jer konačno ne moraju da brinu da će oštetiti automobile ili da će morati da preskaču bare i idu po blatu.

Jeste bilo reči da se to završi prošle godine, ali ne možemo da se žalimo jer smo konačno dobili sređenu ulicu. Nema više rupa, nema gaženja blata i oštećivanja automobila. I deca konačno mogu da izađu da se igraju, a da kući ne dođu puni prašine ili blata - kažu stanovnici ove ulice.

Građani su 3 puta dolazili na sastanak sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem kako bi apelovali da se ulica sredi, a prema podacima sa gradskog sajta, osim novog asfalta koji je za 133 metra koštao 1,9 miliona dinara, u ulici je rekonstruisana i vodovodna mreža stara preko 50 godina za šta je dodatno izdvojeno 1,7 miliona dinara od novca poreskih obveznika. branka radičevića Foto: Grad Leskovac

Nama su prioritet bile veće saobraćajnice poput ulice 28. mart, Svetoilijske i Mlinske, ali nismo zapostavili ni one manje ulice u kojima vodovodne cevi nisu menjane pola veka. Moram da pohvalim stanovnike Ulice Branka Radičeviča zbog njihove upornosti, ali i strpljenja. Tri puta su dolazili na otvorena vrata sa istim zahtevom - da se zamene vodovodne cevi i asfaltira ulica. Ulica je duga samo 133 metara, nije preduga, ali kada vidite koliko ova investicija znači meštanima, znate da je ona izuzetno značajna - rekao je Cvetanović prilikom obilaska.

Rekonstrukciju ulice radila su 2 vlasotinačka preduzeća - Ab kop i Zadruga pionir, a iako je prema planu ulicu trebalo asfaltirati 2019. godine, nadležni kažu da je završena pre roka. branka radičevića Foto: Grad Leskovac

Najpre je u Ulici Branka Radičevića izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže i prevezivanje korisnika. Nakon toga je započeto asfaltiranje i ugrađen je tampon od šljunka, zatim od kamenog agregata, ugradnja ivičnjaka i na kraju asfaltiranje. Rok za završetak je bio 30, a završeni su za 20 dana - navdi se na gradskom sajtu.

Inače, Ulica Branka Radičevića povezuje ulice Ilije Strele i Nikole Skobaljića i nalazi se u širem centru Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    11:58 // 21. 7. 2020.

    Odraso sam u toj ulici i za mene ce uvek biti "sokace"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: