Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 22. 11. 2021.

| Društvo

Uz račun i obaveštenje za Nišlije o javnom uvidu u planove za koji je rok istekao 2 nedelje ranije

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
račun
Račun i obaveštenje; foto: čitalac

Iako je rok za javni uvid u nacrte planova detaljne i generalne regulacije u opštinama Crveni krst i Palilula istekao 29. oktobra, obaveštenje da imaju prava da vide o kakvim planovima je reč i daju svoje sugestije i primedbe Nišlije su dobile uz račun JKP Objedinjena naplata. Iz preduzeća ne odgovaraju zašto su građani obavešteni sa zakašnjenjem, a predsednici gradskih opština kažu da ne znaju kako je do toga došlo.

Da su se neprijatno iznenadili kada su videli nisu na vreme obavešteni o javnom uvidu, ukazali su građani preko aplikacije Prijavi problem. Napominju da se na računu jasno vidi da je izdat 5. novembra, a njima je stigao nekoliko dana kasnije, pa se pitaju koja je svrha obaveštenja za nešto čemu istekao rok.

Javni poziv za uvid u Plan detaljne i generalne regulacije koji se održava od 30.09. do 29.10. poslat sa računom Objedinjene naplate koji je izdat 05.11 - čude se građani.

Reč je o javnom uvidu u nacrt Plana detaljne regulacije za područje Banje Topilo, trećih izmena i dopuna Plana generalne regulacije područja Opštine Crveni krst, kao i u nacrt Plana detaljne regulacije naselja Vukmanovo i prvih izmena i dopuna Plana generale regulacije područja Opštine Palilula.

Zašto je obaveštenje poslato sa računima i to sa zakašnjenjem upitali smo direktorku Objedinjene naplate Jelenu Stojanović pre 4 dana, ona je obećala da će novinarima odgovoriti putem mejla, ali odgovora još nema.

Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da mu nije poznato kako je obaveštenje stiglo iako je rok za javni uvid prošao.

Imali smo javnu raspravu, imamo izveštaj sa te javne rasprave koja se održala u Niškom kulturnom centru, gde su bili građani i investitori. Znam da smo postigli puno transparentnost. Sad ne znam šta se dalje dešava, to nije problem za nas, to je za neke druge - kaže Vučković.

Javna rasprava je, kako piše na sajtu te opštine, bila avgusta i tu je predstavljena samo treća faza izmena i dopuna Genralnog urbanističkog plana, dok su primedbe na pomenute nacrte Nišlije mogle da dostave pisanim putem.

Ni predsednik Opštine Crveni krst Miroslav Milutinović ne zna zašto je obaveštenje kasnije poslato i upućuje da novinari to "vide sa Gradom".

Na sajtu Grada Niša građani su obavešteni na vreme do kada mogu da dostave primedbe, a novinari su poslali i pitanje Kabinetu gradonačelnice zašto je drugačije urađeno prilikom dostave računa i očekuju odgovor.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dosta je

    18:28 // 23. 11. 2021.

    Pitajte "malu od jagodine" kako???

  • vladanis

    09:17 // 23. 11. 2021.

    Taj posao rade isti nepismeni ljudi zadnjih 20 god.koji ne menjaju svoja radna mesta vec samo stranke.To su isti oni kancelarijski pacovi još iz Miloševicevog vremena.!!!

  • Markoni

    16:52 // 22. 11. 2021.

    To je taj napredni kadar koji je toliko obrazovan da ne razlikuju mesece u godini a kamo li neke bilanse, izvestaje, zakone i slicno..
    Ali samo tako neka nastave nije bitno kupiti diplomu i hvaliti se, nego steci znanje koje ne moze niko da ti uzme..
    Jos malo sa ovakvim glupostima i bahacenjem i sami sebe oteraste sa pozicija..

    • Surovi realista

      19:48 // 22. 11. 2021.

      Preletac Vuckovic je sve rekao- libo me ,mnogo, sa me gabri, trljajte si glavu, gledam da se umuvam ,makar na isto, velika je konkurencija i da nadjem budale, da me opet glasaju! Fala Bogu, ima ih mnogo !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: