Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 21. 12. 2020.

| Društvo

Uz stanove za bezbednjake i završetak Bulevara Svetog Pantelejmona

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Autobuska Stanica Somborska
Somborski ili Bulevar Svetog Pantelejnmona trebalo bid a se spoji sa BUevarom Heroja sa Košara; foto: JV/G. B.

U niškom budžetu za narednu godinu planiran je novac za izgradnju stanova za pripadnike službe bezbednosti u naselju “Ardija”, a prema rečima većnika Nenada Stankovića, to je samo prva faza. U drugoj fazi je, kako kaže, sa završetkom stanova planirano i konačno spajanje Bulevara Svetog Pantelejmona, nekad Somborskog, sa Bulevarom Heroja sa Košara.

320 miliona dinara trebalo bi da bude izdvojeno naredne godine za naselje “Ardija” koje se nalazi u severoistočnom delu grada, iznad pomenutog Bulevara i Ulice Kosovke devojke.

To je za vodovodnu i kanalizacionu mrežu i toplovod za ovo naselje gde treba da budu izgrađeni stanovi za pripadnike službi bezbednosti. Prethodi mu razminiranje, zato što je tu vojni poligon koji je korišćen pedestak godina unazad. To zajedno sprovodimo sa Građevinskom direkcijom Srbije koja će i graditi stanove - kaže Stanković.

Ugovor vredan 16 miliona dinara, kako kaže, potpisan je i sa kućom koja radi arheološka istraživanja. Oni bi trebalo, nakon razminiranja, da istraže ovaj istorijski vredan deo grada.

Kada se to završi, Građevinska direkcija bi trebalo dapočne sa izgradnjom stanova.

Mi tada krećemo sa infrastrukturom za prvu fazu i ukoliko sve napreduje predviđenim tempom, dobićemo novac od države za prvu fazu. Onda ide druga faza za izgradnju pristupnih saobraćajnica i nastavak Somborskog bulevara tj. njegovo spajanje sa Bulevarom Heroja sa Košara i to bi konačno bio završetak dugo pominjanog kružnog prstena oko Niša - rekao je Stanković.

To bi, kako je rekao, rasteretilo Jagodin malu i Ulicu Kosovske devojke, koja je, prema njegovim rečima, već delimično rasterećena kružnim tokom kod Mosta mladosti.

“Kružni prsten” oko Niša je višegodišnji plan koji je delimično realizovan izgradnjom Bulevara Medijana, Somborskog bulevara i rekonstrukcijom Bulevara cara Konstantina.

Nastavljen je izgradnjom Bulevara Heroja sa Košara i velikim kružnim tokom na Bulevaru Nikole Tesle u koji treba da se uključi i najavljeni Somobrski ili Bulevar Svetog Pantelejmona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    12:03 // 24. 12. 2020.

    Taj zavrsetak bulevara najavljuju na kraju svake godine

  • Ko je ovde lud

    13:10 // 22. 12. 2020.

    Prsten je valjda kad se spoji i Ledena Stena na Bulevar Heroja sa Košara.

  • Mara

    04:44 // 22. 12. 2020.

    @ Tara volim i ja pa nema :))))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: