Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 28. 1. 2020.

| Društvo

Uzbunjivač: Načelnik niške Komunalne milicije ne poštuje radno vreme

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
evidencija foto čitalac
9:22 i prazno Đorđevićevi polje. OStali došli u 6 i 7:30; foto: Čitalac

Dokumentacija u kojoj se evidentiraju dolasci i odlasci sa posla u niškoj Komunalnoj miliciji, samo tabele za novembar, pokazuju da načelnik Milan Đorđević ne upisuje uvek vreme kada je došao i kada otišao sa posla, što je obaveza svih zaposlenih. Uzbunjivač Aleksandar Todorovski kaže da nije reč samo o neupisivanju, već o ukupnom nepoštovanju radnog vremena.

Todorovski je, kako sam kaže, prijavio nadležnim organima više prekršaja i krivičnih dela koje je primetio u Komunalnoj miliciji u Nišu, a jedno od njih je i neupisivanje dolazaka i odlazaka sa posla načelnika Milana Đorđevića.

Nedolazak na posao, kasniji dolazak, neredovno prisustvo i rani odlazak sa posla. Nedisciplina, nepoštovanje radnog vremena kod poslodavca od strane načelnika Komunalne milicije Milana Đorđevića - kaže Todorovski.

evidencija2 foto čitalac Nema potrebe za upisivanjem?; foto: ČitalacUzbunjivač to dokumentuje fotografijama zapisnika u kojima se evidentira dolazak i odlazak sa posla. U dokumentaciji koju je Todorovski dostavio novinarima, vidi da nekoliko dana u novembru 2019. godine Đorđević nije upisivao vreme dolaska i odlaska sa posla.

Zbog čega je to tako, ostaje nepoznato, jer načelnik opet nije odgovorio na pitanja novinara, a odavno na telefonske pozive ne odgovara ili je konstantno zauzeta veza.

Ove nepravilnosti, za koje Todorovski tvrdi da se dešavaju već duže vreme, a ne samo u novembru, on je prijavio i Gradskoj upravi, ali odgovora za sada nema.

Ništa nisu preduzeli. Nepoštovanje radnog vremena je disciplinska odgovornost, a nedolazak na posao i rani odlazak takođe, međutim nijednu pravnu stvar nisu preduzeli za sankcionisanje takvog prekršaja. Ako načelnik Komunalne milicije daje takav primer za platu koja je iznad prosečne u gradu, a načelnik Uprave ćuti, šta mogu da očekuju građani - pita se Todorovski.

evidencija3 foto čitalac Upisivanje nije za sve obavezno; foto: Čitalac

Iz Uprave nisu odgovorili ni na pitanja novinara o zloupotrebi ličnih podataka građana i spaljivanju dokumentacije za šta Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti priprema “korektvne mere”, a Tužilaštvo razmatra krivičnu prijavu.

Podsetimo, Todorovski je prijavio i već pomenuto sporno odavanje ličnih podataka Nišlija, a Gradskoj upravi ukazivao je i na druge propuste u Komunalnoj miliciji.

Na ove tvrdnje zaposlenog, načelnik Đorđević javno ne odgovara. Iako je počeo kao PR Komunalne milicije, on i dalje novinarima nije odgovorio na pitanja o potencijalnoj zloupotrebi službenog vozila i obezbeđivanju “Novog Niša”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Istina

    15:09 // 1. 4. 2021.

    PA ISTINA JE NAJBITNIJE JE DA SE UPIŠEŠ DA SI DOŠAO NA POSAO, A DA LI SI TOG DANA NESTO URADIO IL NE NEMA VEZE, DA LI SI ZNAO DA URADIŠ I TO NEMA VEZE. MA NAJBITNIJE JE DA SI SE UREDNO UPISAO. SRAMOTA!

  • Pera komunalac

    13:56 // 30. 1. 2020.

    Uzbunjivac je najveci neradnik ako cemo istinu!

    • Pera Detlić

      14:44 // 30. 1. 2020.

      Epa sad kad raskrinkaš nekog naravno da ne možeš ostati omiljen jer pored tog nekog biće raskrinkan još neko pa još neki tamo koji skoro godinu dana nisu na poslu a primaju platu redovno dok ih neko pokriva!

  • Gorchtan....

    22:17 // 29. 1. 2020.

    Sta je bolje gradjanima Nisa od kako postoje kpmunalci. Grad prljaviji,jure babe po pikacama i jadnike kpji nemaju za hleba a kamo li za kartu u autobusu Totalan promasaj samo stavka u budzetu....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: