Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 16. 9. 2021.

| Društvo

Uzbunjivač iz Komunalne milicije traži promenu načelnika ili štrajkuje glađu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
komunalna policija
Traže smenu načelnika; Ilustracija; foto: arhiva JV

Udruženje “Borba 018” podržava uzbunjivača iz Komunalne milicije u Nišu Aleksandra Todorovskog u zahtevima za smenu, kako pišu, nelegalnog rukovodstva. Sam uzbunjivač kaže da insistira na poštovanju zakona i dogovoru sa gradonačelnicom Niša o promeni aktuelnog načelnika. Dodaje da problema u službi ima puno i da su promene neophodne, a ako se ubrzo ne dese najavljuje štrajk glađu od 1. oktobra.

Udruženje se pre svega obratilo v.d. načelniku Uprave za komunalne delatnosti Nenadu Nikoliću sa zahtevom da poštuje zakon.

Zahtevamo od Vas poštovanje krivičnog zakona republike Srbije, zakona o zaštiti uzbunjivača i zakona o komunalnoj miliciji. Nepoštovanjem zakona rizikujete krivičnu odgovornost, Vašu i ostalih rukovodilaca koji učestvuju u pisanju nove sistematizacije. Do sada se pokazalo da niste dorasli mestu na kome se nalazite, jer na prijave uzbunjivača što krivične što zahteva za disciplinsku odgovornost niste odgovarali. Time ste prekršili zakon, štitite nelegalno rukovodstvo i došli u sitaciju da grad plaća kazne zbog ćutanja. Diskriminacija, krivična dela i lični animoziteti doveli su netrpeljivosti na granicu fizičkog obračuna. Vi ćete biti odgovorni - piše u saopštenju.

Sam uzbunjivač podseća na razgovor koji su komunalni milicajci imali sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Razgovor je sa njom bio da se smeni aktuelni načelnik i da se primenjuje zakon. Nezadovoljstvo kod kolega je veliko - kaže Todorovski.

Gradonačenica je ranije rekla da mesto načelnika nije funkcionersko mesto, pa ne može na taj način biti ni smenjen, ali Todorovski pojašnjava da načelnik može da bude premešten.

Ne mora da ga smeni, neka mu nađe mesto po rešenju u neku drugu organizacionu jedinicu. On je ovde nelegalno postavljen, pa je krivičnu prijavu dobila i bivša načelnica Uprave jer je suprotno zakonu potpisala njegovo rešenje - kaže Todorovski.

Dalji koraci će, kako kaže, zavisiti od reakcije nadležnih, a štrajk glađu je najavljen za 1. oktobar. Najavljuje i dolazak drugih udruženja.

Ukoliko ne ispoštuju zakon naravno da ćemo protestovati. To je jedini legalan čin borbe. Da se poštuje zakon, drugo ništa ne tražimo. Sve prijave koje smo uputili ni na jednu nisu odgovorili - zaključuje Todorovski.

Tvrdi da ima puno problema u radu Komunalne milicije u Nišu. Od nejasne nadležnosti i izvršavanja zadataka koji nisu u domenu komunalnih delatnosti već saobraćaja, do iscepanih uniformi i malih plata.

Podsetimo, kao priznati uzbunjivač Todorovski je više puta ukazivao na zloupotrebe i nepoštovanje zakona u Komunalnoj miliciji u Nišu. Sve je na kraju rezultovalo krivičnim prijavama i promenom načelnika.

Međutim, sada tvrde da i novi načelnik Goran Đorđević ne ispunjava sve uslove za to radno mesto, pa se tu javio novi problem i nezadovoljstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tako se to radi

    12:42 // 17. 9. 2021.

    Načelnik komunalne je najbolji pravnik u gradskoj upravi ovaj uzbunjivač je podgovoren da mu pravi probleme kako bi čoveka prebacili na neko niže radno mesto on je zaslužio da bude Načelnik građanskih stanja ali kao velika konkurencija sklonjen je pri komunalnoj policiji a ovaj nagovoren da mu svaku dan zagorčava rad na poslu, tako se to radi u gradskoj upravi tako se sklanja zdrava konkurencija!

  • Dejan

    12:19 // 17. 9. 2021.

    cela ta institucija je polulegalna

  • Nemanja Jovanovic

    10:43 // 17. 9. 2021.

    1. Rad u civilu,
    2. Rad ponedeljak petak 7:30-15:30,
    3. Srba za Nacelnika,
    4. 4 radna dana u nedelji,
    5. Organizovanje turnira za Trofej strelca komunalne policije,
    su zahtevi uzbunjivaca iz komunalne policije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: