Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 22. 2. 2018.

“Uzbunjivači nemaju dovoljnu zaštitu, potrebno bolje sistemsko rešenje”

ilustracija zakon flickr Kako zaštititi one koji se bore protiv korupcije?; Foto: ilustracija flickr

Oni koji se odvaže da ukažu na korupciju ili zloupotrebu javnog interesa u firmama gde rade, nemaju dovoljnu zaštitu države i sudstva, zaključak je skupa o javnom uzbunjivanju, održanog u Nišu. Ipak, ukazivanje na korupciju nema alternativu, kako dodaju učesnici, pa ohrabruju građane da je prijave.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Crna kupina

    15:24 // 22. 2. 2018.

    Trebalo bi da oni koji vode program kontrole uma i korupcije da postuju scenario i sedam godina, a ne deset plus. Za neke se godinama zna da su u korupciji, a za neke ne, a od onih koji su u korupciji svi beze, a oni "uvek rade sami" a onda ispadaju uobrazeni, ludi ili im se lepi neka druga etiketa.

  • Anonimus

    16:34 // 22. 2. 2018.

    Drze nas sve u korupciji u Srbiji losim zakonima dok nam srca ne budu laka kao pero, jer smo im izgleda mnogo gresan narod. Uz svo duzno postovanje prema ucesnicima rata i nastradalima, nekom svi vasi domovinski ratovi izgledaju mnogo laksi nego biti u korupciji. Iz korupcije do posla se ne moze, ali iz rata preko lovackih drustva da.

  • Donald Saterlend

    09:59 // 23. 2. 2018.

    Bolje resenje je da oni koji se bore protiv korupcije ne budu korumpirani i da se problem resi na vreme, a ne kad koja je u korupciji bude"izmrcvarena" bude "resena" onda kad za uzbunjivaca vec bude kasno i zivot mu bude upropasten.

  • Donald Saterlend

    10:16 // 23. 2. 2018.

    Borci protiv korupcije mora da budu dobri pravnici, da poznaju okultizam, da budu psiholozi, da poznaju rad medija i njihovu kontrolu uma koja je ista kao i kontrola uma losim radom inatirucija, da poznaju medicinu, religiju, istoriju, knjizevnost i dr. pa na kraju dolazi hrabrost, a ako imamo takve koji znanje nece da zloupotreba bice manje korupcije.

  • Anonimus

    14:43 // 22. 2. 2018.

    Gradjani su dovoljno edukovani, ako znaju kom da prijave korupciju, a dalje preuzima Agencija za borbu protiv korupcije kojoj se i prijavljuje korupcija. Svako ministarstvo koje je nadlezno za preduzece u kom je korupcija prijavljena mora prvo da reaguje, jer je vecinu slucajeva lako resiti. Ukratko, mi nestajemo sa prijavom ili bez prijave korupcije, a onda bolje je prijaviti.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: