Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:56, 11. 2. 2021.

Vakcinacija u naredna 2 dana i u Univerzitetskom kliničkom centru Niš

Klinički centar Niš Po vakcinu sutra i prekostura i u UKC Niš, ali samo za one koji prime poziv; foto: Vanja Keser

Prvih 600 doza vakcine protiv virusa korona građani će primiti po rasporedu e-uprave u naredna 2 dana u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, rekao je direktor te ustanove Zoran Perišić. Dodaje da su one namenjene ljudima koji su se prijavili, a nisu birali vakcinu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nikola

    19:55 // 11. 2. 2021.

    Sramota UKC kao ustanova sa tercijarnim nivoom zdravstvene zaštite da se bavi preventivom odnosno vakcinacijom. Da li će sutra i skrining da rade?

    • moj utisak je da u NKC malo dobrih lekara

      08:06 // 12. 2. 2021.

      Na žalost, tolike godine studija, specijalizacije, a brukaju porodično prezime. Kada shvatiš da moraš do NS, BG ili Skoplja, njihove kolege se samo uhvate za glavu kada vide izveštaje.

  • Mara

    21:05 // 11. 2. 2021.

    Požurite što pre

  • Срба

    00:38 // 12. 2. 2021.

    За кога?? Ја већ више од месец дана након прве регистрације и две накнадне- и даље чекам да ме позову! Ово је све као по добром старом обичају- ко има везу, преживеће. Здравство и држава су прешишали и Шкаљарце и Кавачане по корумпираности. Вакцина има за стране држављане, естрадне звезде, старлете, и ко зна све кога још, а за оне који све то плаћају- нема!? Ко је овде луд??

    • problem je u katastrofalnom sistemu za registraciju

      07:55 // 12. 2. 2021.

      da je urađen kako valja niko ne bi mogao po 5 puta da se prijavljuje, pošto nije, onda ima praznih hodova zbog onih koji se zezali i više puta prijavljivali, te nepotrebno zauzimali termine. Garant nemaju ni evidenciju onih koji su primali vakcinu za grip, pa sada lekari moraju da veruju na reč onima koji su dobili termin i iz straha da ne budu vakcinisani u roku od par sedmica prime 2 vakcine...

  • Jna

    09:58 // 12. 2. 2021.

    Zanimljivo da u nekim zemljama koje su bogatije niko i ne priča o vakcinaciji nit se nabavljaju vakcine a kod nas histerija ko u doba inflacije .

    • milanche

      22:43 // 12. 2. 2021.

      O čemu pričate? Po Evropskoj Uniji zaista jeste histerija, oni ne planiraju vakcinaciju sve do druge polovine godine.

  • rada

    11:58 // 12. 2. 2021.

    Paradoksalno je da ako stigne ruska vakcina budu vakcinisani oni koji nisu birali, a oni koji su bas tu izabrali i imaju preko 70 g nisu ni pozvani.

    • Rr

      13:06 // 12. 2. 2021.

      ...mislim da je problem u tome da se ruske vakcine ne daju osobama starijim od 65. A sistem prihvata prijavu.. ja sam tasta prijavio naknadno, ali ovaj put za sve dostupne vakcije i za nedelju dana su ga pozvali da primi kinesku.

    • Срба

      13:31 // 12. 2. 2021.

      Управо тако!!!
      Ово што је стигло у КЦ Ниш за данас и сутра је очигледно само за одабране. Руску вакцину не дају у дому здравља, само кинеску. Малопре био.

  • Dzeki

    21:05 // 12. 2. 2021.

    Uskoro ce u UKC da se uvedu i usluge opste prakse.Mozda otvore i saltere za uplate,kladionku,supermarket.sve samo svoj poso da ne rade.a vakcine ce da budu uskoro i na trafikama i na sanduku za sladoled.dok tih istih vakcina u svetu nigde nema.valjda zato sto smo mi najbolji.ako to do sada niste znali,sada znate.

  • Joca

    22:03 // 12. 2. 2021.

    Stidite se ovakvog teksta! Jeste li novinari ili portparoli kliničkog?? Jel stvarno ne umete da pitate kako znate da dolazi 600 vakcina a ne znate kojih?? Da pitate da li će oni koji su stariji a jesu odabrali neku vakcinu biti pozvani posle onih koji nisu birali vakcinu?? Da li odluku o tome ko će se vakcinisati donose oni ili e uprava?? A poslednji pasus... nije vredno ni komentarisanja!

  • mile

    21:26 // 14. 2. 2021.

    Nisam obracao paznju na izraz UKC za prijem vakcine,da li se odnosi na ceo kompleks klinickog centra ili neka posebna zgrada?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: