Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 9. 6. 2015.

| Društvo

Vandali lomili klupe i stolove na vranjskom izletištu

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Polomljen sto sa klupama bačen u rečno korito; foto: FB strana "Vranje i okolina"

Nakon što je nekoliko Vranjanaca na svojim Fejsbuk profilima objavilo fotografije polomljenih klupa na izletištu Kazanđol koje su vandali bacili u reku, oglasila se i Gradska uprava koja je, pored popravke, najavila i izgradnju novih klupa, stolova i staza.

Vranjanci u komentarima na društvenim mrežama osuđuju vandalizam na pešačkim stazama kod nekadašnjeg popularnog kupališta mnogih generacija Vranjanaca.

Gradska uprava u saopštenju naglašava da su građani svedoci još jednog vandalskog čina, još jednog u nizu bahatosti neodgovornih pojedinaca.

Gradski većnik zadužen za ekologiju Nemanja Nuhijević kaže da je zaprepašćen činjenicom da pojedinci nisu u stanju da sačuvaju ono malo lepih stvari u prirodi, posebno što je ova staza sa mostićima i mestima za odmor otvorena pre samo godinu dana, 14. juna prošle godine, u saradnji sa Planinarskim klubom „Železničar 2006“ iz Vranja.

Mi ćemo u narednih nekoliko dana, takođe sa članovima „Železničara“ popraviti sve ono što je slomljeno na Kazanđolu i urediti još više staza i postaviti još više stolova. Samo ćemo tako pokazati da vandalizam nije jači od želje da ovaj deo prirode opet dobije izgled kakav zaslužuje - rekao je Nuhijević.

On je u izjavi za gradski sajt dodao i da je u planu novi projekat uređenja još jedne staze za šetače, ovog puta na Borinom brdu, takođe sa drvenim mostićima i klupama za odmor, kao i da će i ovaj projekat biti urađen sa aktivistima Planinarskog kluba „Železničar 2006“.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: